A început extinderea grădiniței și a Școlii Gimnaziale din Corlăteni

A început extinderea grădiniței și a Școlii Gimnaziale din Corlăteni

Camioanele trec zilnic încărcate iar muncitorii învârt la betoane și mortare, după ce buldozerele au eliberat și curățat terenul. Oameni în cizme de cauciuc, cu căști în cap și combinezoane de protecție dau la lopată cu spor și nu lasă nimic la întâmplare. Pe scurt, aventura unei întregi comunități la Corlăteni, unde administrația locală a început construcția unei noi școli.       

“La investirea mea ca primar mi-am promis că nu voi precupeți nici un efort pentru a moderniza comuna noastră, având în vedere că de-a lungul timpului nu s-a realizat mare lucru, din varii motive. Cu sprijinul consilierilor, ce compun Consiliul Local Corlăteni, am demarat o serie de proiecte. Acum, cu fiecare zi ce trece, școală noastră prinde contur!”, a explicat primarul comunei Cătălin Gavril.

Comuna a beneficiat de un obiectiv de investiții "Realizare, extindere, modernizare și dotare școală și grădiniță în corpurile A și B din cadrul Școlii Gimnaziale Corlăteni", care astăzi este în plină desfășurare, iar administrația speră ca anul școlar viitor să fie început de copii comunei în noua locație.

Este un proiect finanțat prin Programul National de Dezvoltare Locala PNDL 2, în valoare de 4.677.305,00 lei, și face parte dintr-un proiect ambițios al administrației locale.

Administrația locală se mai laudă  obiectivul de investiții "Achiziție utilaj pentru comuna Corlăteni - buldoexcavator", care a fost realizat prin fonduri europene, buldo fiind deja în posesia UAT Corlăteni, dar și cu obiectivul de investiții "Sistem de alimentare cu apă potabilă în localitățile Carasa, Corlăteni, Vlădeni și Podeni", care va fi realizat prin aducțiune, conectând localitatea la conducta Nova ApaServ. Investiția este în derulare, ajungând primul transport de țevi din cele 60, în perioada imediat următoare vor începe lucrările propriu-zise.

Apoi, ceea ce pe hârtie se numește obiectivul de investiții “Construire și Dotare Cămin Cultural, sat Corlăteni, comuna Corlăteni", un proiect care este în fază avansată. Practic, la ultima ședință de consiliu local, s-a aprobat Proiectul de Hotărâre, prin care s-a predat amplasamentul căminului cultural și terenul, către Compania Națională de Investiții", pentru a începe lucrările. Nu în ultimul rând, administrația locală lucrează la obiectivul de investiții "Modernizare drumuri de interes local, în comuna Corlăteni", care este în faza obținerii autorizației de construire.

“Împreună, vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus, pentru modernizarea comunei noastre”, a explicat primarul Cătălin Gavril.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
89

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
325

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
140

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...