30 de ani de la punerea în funcțiune a primului tramvai la Botoșani. Primul tronson a fost traseu 101, Luceafărul – Bariera Cătămărăşti

30 de ani de la punerea în funcțiune a primului tramvai la Botoșani. Primul tronson a fost traseu 101, Luceafărul – Bariera Cătămărăşti

Astăzi s-ar fi împlinit 30 de ani de transport public electric cu tramvaiul în municipiul Botoşani, iar Eltrans SA speră ca în cel mai scurt timp să urmeze alţi şi alţi ani în care să sărbătorească circulaţia cu tramvaie.

În data de 06.09.1991 s-a pus în funcţiune  în municipiul Botoşani primul tronson de cale rulare (traseu 101) – Luceafărul – Bariera Cătămărăşti, pe care au circulat la acea vreme, pentru prima dată în municipiul nostru, tramvaiele V3A, produse de Uzina de Reparaţii “ATELIERELE CENTRALE”  (URAC) Bucureşti în anul 1978.

Deteriorarea căii de rulare până la limita practicabilă, lipsa investiţiilor şi speranţa implementării proiectului “Modernizarea şi reabilitarea transportului public cu tramvaiul în municipiul Botoşani” au contribuit la întreruperea, în urmă cu un an, respectiv la data de 01.08.2020, a circulaţiei tramvaielor şi la punerea în funcţiune a modului de transport cu autobuze, pentru perioada implementării proiectului de modernizare.

“A fost o mare sărbătoare pentru noi toţi! Entuziasmul oamenilor la vremea respectivă şi prezenţa tramvaiului pe străzile municipiului au propulsat Botoşaniul printre municipiile cu ,,ştaif" din România. Printr-o ,,Scrisoare deschisă către botoşăneni”, la 01.08.2020, ca şi acum, vă adresam invitaţia de a circula cu drag, în condiţii de siguranţă şi confort cu noile autobuze puse în circulaţie pe ambele trasee, respectiv 101 si 102, până când viitoarele tramvaie, moderne şi silenţioase, achiziţionate de municipalitate cu fonduri europene, vor începe să circule pe linii noi, cu staţii noi, asigurându-vă dumneavoastră, călătorilor, tot confortul specific unui transport în comun eficient, comod şi ecologic. Vă mulţumim pentru încredere şi pentru faptul că circulaţi cu noi, si sperăm să sărbătorim cât mai curând, împreună, cei 30 de ani de transport public electric în Municipiul Botoşani, după care să urmeze alţi şi alţi ani în care să sărbătorim circulaţia în municipiul Botoşani cu tramvaie”, au precizat astăzi într-un comunicat reprezentanții Eltrans SA Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta