24 de familii din județul Botoșani au primit sprijin de la Guvern!

24 de familii din județul Botoșani au primit sprijin de la Guvern!

Guvernul a aprobat, la începutul lunii martie, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 74.500 lei, pentru sprijinirea a 24 de familii şi persoane singure afectate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
 
Vineri, 23 martie, ajutoarele de urgență au ajuns la persoanele beneficiare, banii fiind înmânați la sediul Agenției Județene Pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani, în prezența subprefectului Daniela Lozneanu şi a directorului executiv al Agenției, Sebastian Tocariu.

Din suma totală, 23.500 lei sunt pentru 6 familii și persoane singure din localităţile Cristeşti, Călăraşi şi municipiul Dorohoi care se află în situații de necesitate cauzate de incendii.

51.000 lei au fost alocați pentru 18 familii și persoane singure din localităţile Stăuceni, Broscăuţi, Frumuşica, Durneşti, Hilişeu-Horia, Nicşeni, Vlădeni şi municipiile Botoşani şi Dorohoi, care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. 
 
Beneficiarii ajutoarelor de urgență au fost identificați prin anchetele sociale realizate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoşani. Sumele aferente ajutoarelor au fost suportate din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale și repartizat AJPIS Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
740

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
181

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
464

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...