1,5 milioane de euro pentru un centru de zi în comuna Păltiniș

1,5 milioane de euro pentru un centru de zi în comuna Păltiniș

Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro au fost investite pentru un centru de zi în comuna Păltiniș. Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, spune că încă din 2006 s-a gândit să realizeze un astfel de centru.

A preluat un vechi pichet de grăniceri de la Ministerul de Interne și tot a căutat finanțări pentru realizarea proiectului. Până la urmă, a reușit să obțină două finanțări europene, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro din care s-a realizat și dotat noul centru și s-a asigurat funcționarea lui pe o perioadă de trei ani.

“Acest centru a început undeva în 2006, ca idee. În 2007 a apărut hotărârea de guvern prin care am făcut trecerea acestui spațiu și teren de la Ministerul de Interne la Primăria Păltiniș, pentru înființarea unui centru medico-social. Am depus un proiect în 2009, pe programele naționale care erau atunci. În 2011 a picat guvernul și a picat proiectul. Am luat-o de la capăt și până la urmă am ajuns să realizăm prin fonduri europene”, a precizat Costel Romanescu.

Potrivit autorităților locale, timp de trei ani, aproximativ 160 de persoane vârstnice din comuna Păltiniș vor beneficia de serviciile centrului. Este vorba de servicii sociale și medicale oferite de persoane calificate.

 

 

Spune-ne opinia ta