Ginecologii, speriati de noul Cod Penal

 Ginecologii, speriati de noul Cod Penal
Noul proiect de Cod Penal ii sperie pe ginecologi, din cauza ca ii predepseste cu inchisoarea pe medicii sub supravegherea carora fatul este vatamat, fie in timpul sarcinii fie la nastere.

Doctorii ginecologi au anuntat ca, daca legea se aplica astfel, nu mai intra in sala si nu mai asista la nasteri, pentru ca oricand se pot intampla accidente neprevazute de care pot fi ulterior invinuiti penal, informeaza Info Pro.

Potrivit noului proiect de Cod Penal, medicii care produc leziuni fatului in timpul sarcinii sau al nasterii risca sa faca inchisoare de la un 1 an la 7 ani si sa isi piarda dreptul de a mai profesa. Mai precis, articolul 200 stipuleaza clar ca "Vatamarea fatului in timpul nasterii, care a cauzat ulterior copilului o vatamare corporala, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, iar daca a avut ca urmare moartea copilului pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani".

Adica o injectie administrata incorect, o investigatie invaziva facuta prost sau o fractura provocata care ar putea duce la vatamarea sau la moartea fatului ii poate arunca pe medicii ginecologi dupa gratii.

In timp ce specialistii se simt lezati, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, considera esentiala introducerea acestui articol in Codul Penal pentru "protectia vietii in devenire".

Numai de la inceputul acestui an, mai multi parinti au reclamat ca diversi medicii ginecologi din tara le-au nenorocit copiii. Ultimul caz este cel al unui bebelus nascut la maternitatea din Ploiesti, care risca sa ramana cu o mana paralizata si cu cealalta fracturata din cauza mai multor manevre efectuate de catre medici la nastere.

Proiectul de Cod Penal va intra in atentia Parlamentului dupa ce a trecut de Guvern.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
298

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...