Ziua Veteranilor de Război marcată la Botoșani cu depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare - FOTO, VIDEO

Oficialitățile județului au marcat, vineri, Ziua Veteranilor de Război, participând la un ceremonial militar și religios ce a avut loc la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Ziua Veteranilor de Război marcată la Botoșani cu depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare - FOTO, VIDEO

La ora 10.00, șefii instituțiilor publice locale, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Asociației Veteranilor de Război, politicieni, în frunte cu prefectul Dan Șlincu, primarul Cătălin Flutur și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, și-au făcut apariția la locul de desfășurare a manifestărilor.

După ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a primit onorul, a urmat intonarea Imnului de stat al României, după care a fost organizat un scurt moment religios în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru patrie.

Prefectul Dan Șlincu a dat citire mesajului Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, iar mai apoi au fost depuse coroane la Monument. 

Manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război s-au încheiat cu defilarea Gărzii de onoare, formată din militari, jandarmi și angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia ca Ziua Veteranilor de Război să fie organizată cu o zi înainte a aparţinut Marelui Stat Major al Forţelor Terestre.

Anunţul a fost făcut de prefectul Dan Şlincu în cadrul Colegiului Prefectural de vineri, mulţumind cu această ocazie celor care au participat la evenimentul de la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial.















 

 

Spune-ne opinia ta