Alături, la acest moment festiv, le-au fost: prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, dar şi cadre militare în rezervă. Printre invitaţi s-a aflat şi primul comandant al apărării civile din Botoşani, col (r) Bernard Chiricheş.
În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 81 de ani de la aprobarea prin Decretul Regal nr. 468 a
Regulamentului de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aerienea avut loc un ceremonial militar de depuneri de coroane la monumentele eroilor pompieri din faţa sediului I.S.U. Botoşani şi Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.
Totodată, au fost citite mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale. În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, un ofiţer şi doi subofiţeri. Deosebit de emoţionantă a fost revederea dintre cadrele în rezervă (pensionarii) şi cadrele active ale inspectoratului. Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii.
Întâlnirea a fost deosebit de plăcută, constatându-se din partea tuturor dragostea şi disponibilitatea pentru a salva vieţi. Cu această ocazie s-a organizat
Ziua Porţilor Deschise, subunităţile de intervenţie ale I.S.U. Botoşani fiind vizitate de zeci de botoşăneni.
Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, totodată, materiale informative.
La Detaşamentul de Pompieri Botoşani, vizitatorii au făcut cunoştinţă cu
Gorun, câinele – pompier, care a executat câteva exerciţii demonstrative, momente extrem de apreciate de audienţă.