Ziua Porților Deschise la Cornișa, atent supravegheată de jandarmi

Ziua Porților Deschise la Cornișa, atent supravegheată de jandarmi
În week-end-ul care urmează, jandarmii botoşăneni vor asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia sfinţirii mănăstirii Coşula, la Parcul de agrement Cornişa, cu prilejul Zilei Porţilor Deschise şi la cea de-a IX - a ediţie a festivalului ,,Floare Albastră", care va avea loc la amfiteatrul în aer liber de la Centrul Naţional de Studii ,,Mihai Eminescu" din Ipoteşti.
         
Pentru prevenirea faptelor care ar putea aduce atingere desfăşurării în condiţii civilizate şi de fair-play a meciurilor din ligile de fotbal a III - a, a IV - a şi a V- a programate în acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi vor acţiona pentru respectarea prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.
         
În executarea misiunilor, jandarmii vor coopera cu efective ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu.
         
De asemenea, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor executa misiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice în mediul urban şi rural prin patrule de jandarmi şi în sistem integrat, împreună cu poliţiştii botoşăneni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi intervenţia la apelurile făcute de cetăţeni prin numărul unic de urgenţă 112.
În vederea evitării incidentelor nedorite, Jandarmeria Botoşani recomandă participanţilor să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură;  în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forţelor de ordine, în mod direct sau prin apel 112; să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. 

Comunicat de presă IJJ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
114

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
65

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
69

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...