ZIUA PASARILOR: Lasati tembelizorul si mergeti in Parcul Mihai Eminescu!

ZIUA PASARILOR: Lasati tembelizorul si mergeti in Parcul Mihai Eminescu!
Botosanenii sunt asteptati maine, 1 aprilie, in Parcul Mihai Eminescu Botosani!

Anul acesta, Ziua Mondiala a Pasarilor se desfasoara sub sloganul: Lasati tembelizorul! Iesiti in parc!

In parcurile din orase, membrii Societatii Ornitologice Romane vor fi prezenti cu binocluri si lunete pentru a oferi asistenta celor care vor dori sa afle mai multe despre pasarile care se pot vedea in orasul lor, vor fi amenajate standuri cu materiale informative despre pasari si vor fi organizate concursuri, expozitii de hranitori si casute.

In acelasi timp, iubitorii naturii vor putea lua parte la actiuni de montare de cuiburi artificiale pentru pasari in zonele verzi din localitati.

Anul acesta, intre orasele care organizeaza evenimente menite sa marcheze Ziua Mondiala a Pasarilor se numara si Botosaniul, locul indicat in programul natinal fiind Parcul Mihai Eminescu.

Astfel, pe 1 aprilie 2009, incepand cu ora 11.00, in Parcul Mihai Eminescu se vor monta cuiburi si hranitori pentru pasari, dar va avea loc si un concurs de desen pe asfalt.

La activitati vor lua parte elevi si profesori de la Grupul Scolar Industrie Usoara, Scoala Generala 7 Botosani, Grup Scolar Dimitrie Negreanu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga si Grup Scolar Bucecea, alaturi de reprezentanti ale autoritatilor locale din Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
53

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
18

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...