Ziua mondială fără tutun a fost marcată de specialiștii antidrog în școlile din Botoșani

Ziua mondială fără tutun a fost marcată de specialiștii antidrog în școlile din Botoșani

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au desfăşurat, la nivel local, activităţi de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, adresate atât populației generale, cât și populației școlare.

Astfel, în perioada 29 - 31 mai a.c., au fost realizate activități specifice în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Grigore Antipa” și Școlii Gimnaziale Nr. 11 din municipiul Botoșani, la care au participat aproximativ 150 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și 7 cadre didactice.

Cu această ocazie, adolescenții au fost provocați să identifice cauzele care conduc la comportamente adictive, motivele pentru care un tânăr nu ar trebui să recurgă la consum de tutun sau alte substanțe psihoactive și consecințele pe care le implică adoptarea unor astfel de comportamente.

La finalul activităților, elevii au înțeles că fumatul prezintă riscuri atât pentru sănătate fizică cât și pentru cea psihică, mai ales când debutul este timpuriu, că are impact asupra relațiilor sociale și că le poate aduce și dificultăți financiare.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că fumatul este responsabil pentru 8 milioane de decese anual și că acesta este principala cauză a cancerului.

În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) lansează campania de marcare a „Zilei Mondiale fără Tutun”,  pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului.

(Comunicat de presă)


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
134

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
140

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
486

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...