Ziua Mondială a Apei, marcată şi la Botoşani!

Ziua Mondială a Apei, marcată şi la Botoşani!
Ziua Mondială a Apei  este o bună ocazie pentru a aduce în prim plan necesitatea protejării și economisirii apei, o resursă indispensabilă vieții, dar şi de a evidenția atribuţiile  și responsabilităţile noastre, privind importanța gestionării durabile a resurselor de apă. Tema pentru anul  2015 este ''Apa și dezvoltarea durabilă" subliniind astfel faptul că resursele de apă și serviciile pe care le furnizează contribuie la creșterea economică, reducerea sărăciei și durabilitatea mediului.

Prin prisma parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoşani, Colegiul "A.T. Laurian" și Şcoala Gimnazială Nr. 12 Botoşani, elevii prezenţi la activităţile prilejuite de Ziua Mondială a Apei au dorit să aducă un mesaj important pentru cetăţenii municipiului Botoşani: apa este o resursă vitală, pentru că sănătatea noastră depinde de calitatea apei.

Vineri, 20 martie 2015, sub genericul "Apa- esența vie a vieții pe Pământ", elevii celor trei școli, îndrumați de profesorii Lăcrămioara Cocuți, Teodora Ursulică și Loredana Avasiloaie au organizat, în parteneriat cu  Primăria Botoșani și S.C. Nova ApaServ Botoșani, activități menite să evidențieze necesitatea utilizării raționale a apei pentru dezvoltarea durabilă.

Cu această ocazie, elevii au creat și au distribuit pliante cu informații și mesaje eco în vederea sensibilizării comunității locale cu privire la reducerea consumului și evitarea risipei de apă precum și prevenirea poluării acesteia.
Elevii au vizitat și Primăria Botoșani unde au fost invitați în sala de ședințe.  Aici, au purtat discuții cu d-l viceprimar Marius Buliga, d-l Cristian Tebecailo, manager public și d-na Dumitrescu Anca, șef serviciu Resurse Umane, despre importanța marcării pe plan local a Zilei Mondiale a Apei. La final, elevii au primit pliante cu harta turistică a municipiului Botoșani și au oferit la rândul lor pliante cu informații și mesaje eco. 

Activitățile au continuat cu o vizită la sediul S.C. Nova ApaServ Botoșani , unde  d-l ing. Cătălin Fetcu, șef U.I.P., d-na Buznea Delia, din cadrul aceluiași departament, d-l Fegher Radu, șef în cadrul Stației de Tratare de la Cătămărăști și d-l doctor Corneliu Saradan,  au prezentat importanța asigurării unei calități optime pentru apa potabilă. Elevii au vizitat instituția și au stat de vorbă cu personalul, au distribuit pliante și au primit mape cu materiale privind proiectele în derulare, prilej de a atrage atenția asupra necesității protejării resurselor de apă pentru bunăstarea oamenilor și sănătatea mediului înconjurător.

Prof. Cocuți Lăcrămioara, Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani
Prof. Ursulică  Teodora, Colegiul "A.T. Laurian"
Prof. Avasiloaie Loredana, Şcoala Gimnazială Nr. 12 Botoşani
(Comunicat de presă)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adrian Ştefură, preşedinte ALDE Şendriceni: Ipocrizia din aceste zile a unor lideri politici!

astăzi, 08:15
7

Comunicat:Am ajuns în situația în care oficiali ai statului român ne spun, după 1 lună în care românii au murit pe capete din cauza Covid-19 (peste 1000 în u...

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Miercuri, 20 Octombrie 2021
568

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișc...

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Miercuri, 20 Octombrie 2021
667

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut l...