Ziua Internaţională pentru Reducerea Dezastrelor Naturale, marcata de IJSU Botosani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a organizat în ziua de 14 octombrie activităţi de informare preventivă a populaţiei pentru a marca Ziua Internaţinală pentru Reducerea Dezasatrelor Naturale.

Scopul acţiunilor a fost de popularizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile naturale (inundaţii, furtuni, seceta, îngheţ sau alunecări de teren) ale judeţului precum şi a modului de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

În acest sens, cu începere de la ora 10.00 în Parcul Tineretului, la Grădiniţa nr. 19 şi Liceul de Artă Ştefan Luchian din municipiul Botoşani, s-au desfăşurat activităţi de informare a populaţiei la care au fost invitaţi să participe elevii şi cadrele didactice ale Liceului de Artă Ştefan Luchian Botoşani, Şcolii nr. 7 Botoşani, preşcolarii din Grădiniţele nr. 4, 19, 22 şi cetăţenii din zonă.

La această activitate au participat un număr de 360 de preşcolari, 780 de elevi, 23 cadre didactice şi 130 de adulţi.

Specialiştii Compartimentului Pregătirea Populaţiei din cadrul inspectoratului au prezentat participanţiilor prevederile legale în domeniul apărării împotriva incendiilor şi a protecţiei civile, pericolele potenţiale de incendiu şi dezastre naturale, măsurile specifice de prevenire în cazul situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, furtuni, seceta, îngheţ sau alunecări de teren sau a descoperirii de muniţie rămasă neexplodată, filme instructiv-educative despre modul de comportare în caz de cutremur şi au distribuit un număr de 1330 de pliante şi tipărituri.

Totodată a fost prezentată şi tehnică de intervenţie, accesorii din dotare şi modul de folosire a acestora de către servanţii Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
84

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
112

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
175

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...