Ziua Imnului la Botoșani, cu oficialități și defilarea Gărzii de onoare-FOTO, VIDEO

Ziua Imnului la Botoșani, cu oficialități și defilarea Gărzii de onoare-FOTO, VIDEO
Și în acest an, Sărbătoarea NaÈ›ională a Imnului României a fost marcată la BotoÈ™ani de oficialități printr-un ceremonial ce a avut loc în PiaÈ›a Tricolorului din municipiul reÈ™edință de judeÈ›.

Oficialitățile judeÈ›ului, în frunte cu subprefectul Daniela Beclea, preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean, Costică MacaleÈ›i, È™i primarul Cătălin Flutur, s-au adunat în faÈ›a Palatului Administrativ, de unde au plecat mai apoi către locul de desfășurare a festivităților.

După ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat onorul, a urmat un scurt ceremonial religios È›inut de preotul militar, care a rostit rugăciuni pentru poporul român, după care È™efii administraÈ›iei publice locale au rostit alocuÈ›iuni despre însemnătatea acestei zile.

"Nu  voi face istoricul acestui însemn naÅ£ional, parte a identităţii neamului ÅŸi statului român. Însă vreau să vă readuc aminte cât de important este acesta pentru noi. Intonăm imnul la începutul orelor de curs, la debutul întâlnirilor  oficiale, dar ÅŸi atunci când mesagerii sportului românesc participă la competiÅ£ii internaÅ£ionale, sau când soldaÅ£ii noÅŸtri se alătură trupelor aliate pe diverse teatre de operaÅ£iuni. Ne insoteÅŸte, aÅŸadar, în momente de bucurie, dar ÅŸi atunci când se iau decizii importante pentru viaÅ£a de zi cu zi a noastră, a tuturor. Imnul este un simbol al libertăţii poporului român ÅŸi  trebuie sa ne aducem aminte, că s-a murit cu tricolorul în mână ÅŸi cu DeÅŸteaptă-te, române! pe buze, din dorinÅ£a de a ieÅŸi dintr-un regim opresiv. IndependenÅ£a României, democraÅ£ia cu libertăţile ÅŸi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, demnitatea ÅŸi hotărârea fiecăruia dintre noi de a nu se lăsa umilit de nimeni si nimic, toate acestea sunt cuprinse in imnul românesc. Să-l cinstim, să-l înÅ£elegem ÅŸi  să-l ascultam cu sufletul, de fiecare dată!", a spus în discursul său subprefectul Daniela Beclea.

La ceremonia prilejuită de Ziua Imnului NaÈ›ional au participat È™i zeci de botoșăneni, care împreună cu cele È™ase plutoane de militari, poliÈ›iÈ™ti È™i pompieri au cântat "DeÈ™teaptă-te române".

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea detaÈ™amentului de onoare, în aplauzele celor prezenÈ›i.
 
























 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
18

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
62

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...