Oficialitățile județului, în frunte cu subprefectul Daniela Beclea, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, și primarul Cătălin Flutur, s-au adunat în fața Palatului Administrativ, de unde au plecat mai apoi către locul de desfășurare a festivităților.
După ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat onorul, a urmat un scurt ceremonial religios ținut de preotul militar, care a rostit rugăciuni pentru poporul român, după care șefii administrației publice locale au rostit alocuțiuni despre însemnătatea acestei zile.
"Nu voi face istoricul acestui însemn naţional, parte a identităţii neamului şi statului român. Însă vreau să vă readuc aminte cât de important este acesta pentru noi. Intonăm imnul la începutul orelor de curs, la debutul întâlnirilor oficiale, dar şi atunci când mesagerii sportului românesc participă la competiţii internaţionale, sau când soldaţii noştri se alătură trupelor aliate pe diverse teatre de operaţiuni. Ne insoteşte, aşadar, în momente de bucurie, dar şi atunci când se iau decizii importante pentru viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor. Imnul este un simbol al libertăţii poporului român şi trebuie sa ne aducem aminte, că s-a murit cu tricolorul în mână şi cu
Deşteaptă-te, române!pe buze, din dorinţa de a ieşi dintr-un regim opresiv. Independenţa României, democraţia cu libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, demnitatea şi hotărârea fiecăruia dintre noi de a nu se lăsa umilit de nimeni si nimic, toate acestea sunt cuprinse in imnul românesc. Să-l cinstim, să-l înţelegem şi să-l ascultam cu sufletul, de fiecare dată!", a spus în discursul său subprefectul Daniela Beclea.
La ceremonia prilejuită de Ziua Imnului Național au participat și zeci de botoșăneni, care împreună cu cele șase plutoane de militari, polițiști și pompieri au cântat "Deșteaptă-te române".
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, în aplauzele celor prezenți.