Şcoli din întreaga lume studiază aceleaşi teme ecologice şi îşi împărtăşesc rezultatele învăţării în comunităţile lor locale şi în întreaga lume pe spaţiile web. Temele de studiu acoperă domenii precum pădurile, schimbările climatice, amprenta ecologică şi aspecte culturale. În jur de 5000 de şcoli din 150 de tări iau parte la aceste activităţi. Programul ENO a debutat în urmă cu 10 ani şi are sediul în Finlanda.
La aceasta actiune, coordonată de consilierul educativ al şcolii, prof. Irina Bârsan, au participat 25 de elevi, împreună cu 6 cadre didactice şi 2 părinţi. Elevii, împreună cu cadrele didactice şi părinţii, au plantat 10 salcâmi în curtea şcolii.
"A fost o zi plină de învăţăminte. Am plantat copaci, am aflat mai multe lucruri despre mediu, despre importanţa copacilor si despre cum contribuie ei la menţinerea stratului de ozon. Dacă sunt copaci în jurul nostru, oamenii sunt mai sănătoşi", a spus Florin, unul dintre elevii participanţi la actiune.
"Se spune că, în viată, un om trebuie sa planteze un pom, să construiască o casă şi să aducă pe lume un copil. Avem speranţe că le vom face pe toate, la rândul lor. A fost frumos astăzi", a afirmat, zâmbind, Marius, unul dintre elevi.
"Campania lansată de ENO – Mediul Inconjurător Online este de asemenea parte integrantă a Campaniei: Un Miliard de Copaci, lansată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu care se va încheia în 2017", a precizat director adj., prof. Adina Cical.