Ziua ENO a Plantării Copacilor, marcată şi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani

Ziua ENO a Plantării Copacilor, marcată şi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani a organizat o zi specială, pe 21 septembrie 2010, plantând  copaci în acelaşi timp cu alte şcoli din întreaga lume. Aceasta zi este organizată de ENO - Mediul Online, o şcoală virtuală pentru conştientizare ecologică şi dezvoltare durabilă.

Şcoli din întreaga lume studiază aceleaşi teme ecologice şi îşi împărtăşesc rezultatele învăţării în comunităţile lor locale şi în întreaga lume pe spaţiile web. Temele de studiu acoperă domenii precum pădurile, schimbările climatice, amprenta ecologică şi aspecte culturale. În jur de 5000 de şcoli din 150 de tări iau parte la aceste activităţi. Programul ENO a debutat în urmă cu 10 ani şi are sediul în Finlanda.

La aceasta actiune, coordonată de consilierul educativ al şcolii, prof. Irina Bârsan, au participat 25 de elevi, împreună cu 6 cadre didactice şi 2 părinţi. Elevii, împreună cu cadrele didactice şi părinţii, au plantat 10  salcâmi în curtea şcolii.

"A fost o zi  plină de învăţăminte. Am plantat copaci, am aflat mai multe lucruri despre mediu, despre importanţa copacilor si despre cum contribuie ei la menţinerea stratului de ozon. Dacă sunt copaci în jurul nostru, oamenii sunt mai sănătoşi", a spus Florin, unul dintre elevii participanţi la actiune.

"Se spune că, în viată, un om trebuie sa planteze un pom, să construiască o casă şi să aducă pe lume un copil. Avem speranţe că le vom face pe toate, la rândul lor. A fost frumos astăzi", a afirmat, zâmbind, Marius, unul dintre elevi.

"Campania lansată de ENO – Mediul Inconjurător Online este de asemenea parte integrantă a Campaniei: Un Miliard de Copaci, lansată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu care se va încheia în 2017", a precizat director adj., prof. Adina Cical.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
592

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
303

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...