Ziua Copilului sărbătorită alături de pompierii botoşăneni! - GALERIE FOTO

Ziua Copilului sărbătorită alături de pompierii botoşăneni! - GALERIE FOTO
Preşcolarii Grădiniţei 1 din comuna Vorona şi elevii Liceului de Ştiinţe ale Naturii "Grigore Antipa" Botoşani au ales să-şi sărbătoarească Ziua Copilului alături de pompieri.

Aceştia au petrecut aproape o oră în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani.



Primii care au dorit să afle tainele meseriei de pompier au fost preşcolarii din comuna Vorona. Înainte ca gazdele să le prezinte tehnica din dotare şi modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, micuţii au susţinut un scurt program artistic cu poezii şi cântece despre pompieri. Preşcolarii au fost răsplătiţi cu dulciuri de către cadrele inspectoratului, dar şi cu sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendii, accidente rutiere, inundaţii etc.



Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat pe rând haina de pompier, au folosit pentru prima dată pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai curajoşi au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

La scurt timp, acestora li s-au alăturat elevii clasei a V-a de la Liceul de Ştiinţe ale Naturii "Grigore Antipa" Botoşani.
 


Specialiştii din cadrul Compartimentului de Pregătire a Populaţiei le-au prezentat şi şcolarilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului estival.

Vizitele de astăzi se încadrează în activităţile de informare preventivă, derulate de I.S.U. Botoşani, care au ca grup ţintă copiii, în vederea dezvoltării de către aceştia a unui comportament preventiv.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
177

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
92

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
102

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...