Zilierii vor fi impozitati de Guvern

Zilierii vor fi impozitati de Guvern

 IOAN BOTIS  jurnalul.ro

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru reglementarea activitatilor ocazionale desfasurate de zilieri ce prevede ca acestora li se vor elibera carnete de zilieri iar banii pe care ii primesc vor fi impozitati cu 16%.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a aratat ca acest proiect de lege ce va fi inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare are ca scop flexibilizarea pietei muncii si vine in sprijinul unor producatori, in special al celor din agricultura.

"Avem un impozit de 16%, un impozit pe venit, care se retine de beneficiarul activitatii. Zilierul beneficiaza de un carnet de zilier si, ca o noutate, va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finante, timbru care contine in costul lui acest impozit de 16%. Carnetul de zilier este tiparit de Ministerul Muncii, este distribuit in primarii, pentru ca au o raspandire teritoriala corespunzatoare. Producatorul se duce la primarie si face o cerere prin care i se atribuie un numar de carnete si timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreste. In masura in care plateste timbrele, el beneficiaza de un numar de zilieri pe care ii poate angaja, vorbim de munca necalificata", a explicat ministrul Ialomitianu.

El a aratat ca Inspectia Teritoriala a Muncii va fi cea care va controla respectarea de catre angajatori a noilor prevederi, dupa ce, in termen de 60 de zile de la aprobarea legii, Ministerul Finantelor va elabora normele metodologice, informeaza ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
452

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
163

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
462

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...