Zice si Antonescu: Schengen "nu a fost niciodată prima prioritate" a României

Zice si Antonescu: Schengen "nu a fost niciodată prima prioritate" a României
Preşedintele PNL şi al Senatului, Crin Antonescu, a declarat la începutul şedinţei USL că aderarea la spaţiul Schengen nu a fost "niciodată prima prioritate" a ţării noastre, dar acest obiectiv trebuie atins.

"România a îndeplinit tot ceea ce trebuia să îndeplinească, de mai multă vreme în conformitate cu acquis-ul pentru Schengen, în conformitate cu dispoziţiile tratatului, nu cu condiţii puse de noi trebuie să se discute la Consiliul JAI despre aderarea României şi trebuie să se ia o decizie", a spus liderul PNL, conform gandul.info.
 
Acesta şi-a exprimat solidaritatea cu Guvernul, ministrul de Externe şi cu cel de Interne. Ultimul a declarat că ministrul de Interne german a ratat ocazia să tacă când a spus că Germania se va opune aderării la Schengen a României. Antonescu a precizat că "cine doreşte să blocheze luarea unei decizii la Consiliul JAI" trebuie să vină cu argumente.
 
"Cât este aderarea la spaţiul Schengen de prioritară despre asta, am mai spus că nu a fost niciodată prima prioritate a României, dar rămâne un obiectiv pentru că ne dorim acest lucru, pentru că am cheltuit foarte mulţi bani pentru că am făcut eforturi tehnice, organizatorice, diplomatice şi sigur că este un scop care trebuie atins", a subliniat Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, Guvernul nu a avut "reacţii dure, ci reacţii ferme" bazate pe argumente.
 
"Pentru noi este foarte important atâta timp cât avem un Guvern, autorităţi să ne apere interesele cu seriozitate, fermitate, argumente. Dacă mereu atunci când autorităţile noastre, fie că este vorba de ministrul de externe, fie că este vorba de ministrul de interne vor adopta nişte poziţii ferme, verticale noi vom sări în capul lor considerând că în felul acesta ne supărăm partenerii eu cred că nu este o atitudine normală, asta trebuie să cerem de la miniştrii noştri să ne apere cu fermitate interesele", a conchis Antonescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
101

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
62

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...