Ziaristii botosaneni, implicati intr-un control al Comisariatului pentru Protectia Consumatorului!

Ziaristii botosaneni, implicati intr-un control al Comisariatului pentru Protectia Consumatorului!
Pentru efectuarea unui control tematic, comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani au apelat la presa locala, pentru a-i ajuta sa verifice doua restaurante din municipiul Botosani.

Fara a divulga inainte locul unde se va face controlul, comisarii CJPC au ales restaurantul Botosani. Reprezentantii presei locale au comandat la respectivul restaurant felul intai si felul doi, pentru ca apoi comisarii sa poata cantari gramajul, daca acesta corespunde cu ceea ce este scris in meniu.

In urma cantaririi alimentelor, s-a constatat o neconcordanta la gramaj, intrucat comanda pentru un gratar era pentru 100 de grame, iar in realitate erau 90 de grame.

Scuza administratorului restaurantului a fost ca s-a luat in considerare gramajul atunci cand carnea e cruda, nu cand este dusa consumatorului, si ca acest lucru este precizat in meniu, in partea de jos a paginii.

"Noi am folosit gramaj crud la bucatarie in portia de gratar servita, este scris acelasi gramaj si in meniul din sala. Probabil mai trebuiau explicatii acolo. In cantarire s-a constatat ca aceste cantitati corespund la produsul finit. Cred ca este o greseala, ca la tiparirea meniurilor mai trebuia o coloana, unde sa precizam acest lucru, ca este vorba de gramajul produsului crud si nu finit", a declarat administratorul unitatii.

In ciuda acestei deficiente in privinta gramajului, seful CJPC se declara multumit de ceea ce a gasit in unitate.

"Nu stim inca daca vom sanctiona unitatea in vreun fel, trebuie sa analizam situatia. Este prima oara cand am venit in aceasta unitate. Am ramas placut impresionat de faptul ca este curat si nu sunt produse expirate aici. Singura problema este acea diferenta la gramaj, intre ceea ce scrie in meniu si intre produsul finit, intrucat in meniu este scris 100 de grame la gratar si in realitate avea 90 de grame. Asta este singura deficienta, de informare a consumatorului. Am ales la intamplare aceasta unitate, este un control tematic de la Bucuresti", a declarat Alexandru Zarug, comisarul sef al Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani.

Alexandru Zarug a mentionat faptul ca aceste controale vor continua si zilele urmatoare, in celelalte restaurante din judet.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
55

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
82

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
32

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...