Zeci de scoli din judet fara autorizatie sanitara de functionare!

Zeci de scoli din judet fara autorizatie sanitara de functionare!
Si in anul scolar care va incepe in scurt timp, zeci de scoli din judet vor functiona fara autorizatie sanitara, intrucat nu au apa curenta si nici toalete in incinta cladirii.

In urma inspectiilor facute in teren de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, au fost identificate pana acum un numar de 34 de unitati de invatamant care nu au autorizatie sanitara de functionare, iar in cazul multora dintre acestea nici nu au fost facute demersurile necesare pentru obtinerea acestei autorizatii.

Scolile fara autorizatie sanitara si unde nu au fost facute demersuri sunt scolile din Mileanca, Leorda, Costesti, Buzieni, Podeni, Vladeni, Dimacheni, Cordareni, Santa Mare, Radauti Prut, Miorcani si Draguseni.

“In ceea ce priveste inspectia tematica cu privire la monitorizarea si evaluarea stadiului in care se afla unitatile de invatamant pentr inceperea noului an scolar, pot sa spun ca anumite aspecte sunt imbucuratoare, altele mai putin. Si ma refer in primul rand la scolile care nu au autorizatie sanitara de functionare si ce este mai grav acestea nici nu pot obtine autorizatie sanitara de functionare pentru ca nu au apa curenta sau grupurile sanitare sunt in afara localului de scoala si sub nicio forma nu pot obtine autorizatia. Exista si scoli unde nu s-au facut demersuri, astfel incat in aceasta saptamana vor fi si inspectii de revenire pentru ca fiecare inspector a lasat un plan de masuri cu termene clare si responsabilitati precise, pentru ca scoala sa fie pregatita pentru noul an scolar", a spus Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

In ceea ce priveste reparatiile curente in scoli, acestea au fost realizate in procent de 85%, iar combustibilul pentru anul scolar 2012-2013 a fost asigurat, pana la aceasta data, in procent de 80%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
318

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
735

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
134

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...