Zeci de romani blocati in Ungaria din cauza zapezilor - cod rosu de ninsoare in tara vecina

Zeci de romani blocati in Ungaria din cauza zapezilor - cod rosu de ninsoare in tara vecina
Zeci de romani sunt blocati, de joi, pe autostrada M1 din Ungaria, la 400 de km de granita cu Romania, in timp ce in tara vecina se afla in vigoare un cod rosu de ninsoare si viscol.

Potrivit Digi 24, zeci de masini, autocare, microbuze sunt blocate pe autostrada, de joi, in jurul orei 16.00, fara ca autoritatile din Ungaria sa reactioneze in vreun fel.

"Nu a venit nicio masina de interventie pana acum. Chiar isi bat joc de noi. Din Budapesta pana la iesirea din Ungaria, pe o distanta de 200 de kilometri, drumul este blocat din ambele sensuri. Mai avem apa, dar am ramas fara combustibil. Sunt mii de cetateni blocati, nu numai noi", a declarat pentru postul de televiziune citat Florin Ciobanu, soferul unuia dintre microbuzele blocate.

 Regiunile din vestul tarii sunt sub cod rosu de viscol, o serie de manifestari programate pentru weekend fiind anulate. Guvernul de la Budapesta a anulat manifestarile in aer liber programate pentru vineri, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, una dintre cele trei sarbatori nationale ale Ungariei.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza, vineri, ca, din cauza caderilor masive de zapada, traficul rutier este puternic afectat pe mai multe drumuri nationale si autostrazi din Ungaria.

 Potrivit informatiilor primite la Centrul Infotrafic al Politiei Romane, circulatia este oprita pe autostrazile M1 si M7.

 Politistii de la Infotrafic le recomanda conducatorilor auto care intentioneaza sa intre pe teritoriul tarii vecine, sa ramana in Romania pana la imbunatatirea conditiilor.meteorologice si reluarea traficului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
14

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
112

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...