Zeci de miliarde de lei imputaţi de Curtea de Conturi Consiliului Judeţean! "O să avem o discuţie cu vechea conducere a CJ, cu cărţile pe faţă", spune Sorescu

Curtea de Conturi a imputat Consiliului Judeţean, în urma unor verificări, sume uriaşe, care datează de pe vremea vechii administraţii judeţene, din perioada 2009-2012.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a spus că situaţia este delicată şi că se caută soluţii, inclusiv vor fi purtate discuţii cu vechii şefi ai Consiliului Judeţean.

"Termenul de prescripţie începe de la data la care s-a constatat o anumită faptă. Sunt situaţii din anul 2009. Noi am încercat să luăm măsuri încă din 2012. Instanţa de judecată, deşi am luat nişte măsuri, a considerat că intervenţiile pe care le-am avut noi au cumva un grad de tardivitate. Asta înseamnă că ele trebuiau luate la acea vreme, 2009-2012. Suntem puşi într-o situaţie delicată de a încerca să purtăm discuţii cu vechea administraţie sau chiar la a ajunge să stabilim nişte responsabilităţi", a declarat Gheorghe Sorescu.

Sumele imputate provin în mare parte din drepturi salariale, care, potrivit celor de la Curtea de Conturi, au fost acordate în mod necuvenit.

"De exemplu, la o decizie din 2012 suma este de 50 de miliarde de lei vechi. Sunt de când au fost inundaţii, din zona Prutului. Mai sunt sume ca urmare a acordării unor drepturi salariale. S-au dat nişte drepturi salariale ca supliment de hrană la Protecţia Copilului. Curtea vrea ca la acele sume să se plătească impozit, CAS. S-au acordat drepturi salariale în valoare de 40 de miliarde, dar s-au mai adunat accesorii de vreo 30 de miliarde de lei. Sunt nişte sume foarte mari şi trebuiau plătite de angajator. Discutăm de nişte sume care s-au dat prin 2009, 2010", a menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care a mai spus:

"O să avem o discuţie cu vechea conducere, cu cărţile pe faţă. Noi trebuie să avem o reacţie. Curtea a trimis Finanţele să aducă de la Consiliul Judeţean, de la Protecţia Copilului, acele sume care înseamnă impozit, CAS. Sumele trebuie recuperate".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. Nelu Tătaru este dus la audieri!

astăzi, 08:43

În acest caz se desfășoară la această oră mai multe percheziții. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se află în drum spre DNA Iași pentru a fi audiat. Din primele infor...

Zeci de polițiști din Botoșani și Iași s-au întrecut la… pescuit! (Foto)

astăzi, 08:19

Competiția a avut în localitatea Suharău, județul Botosani, pe iazul Suharău. La evenimentul de la Suharău au participat 30 de polițiști împătimiți ai pescuitului și ai naturi...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor 14 şi 15 ale Superligii. Când joacă FC Botoșani!

astăzi, 07:55

După ce se va deplasa în Bănie pentru confruntarea cu Universitatea Craiova, partida urmând să se dispute duminică, 20 octombrie 2024, de la ora 16.00, FC Botoșani va primi pe Municip...