Zeci de liceeni din Botosani vor concura in cadrul competitiei Folk fara varsta!

Zeci de liceeni din Botosani vor concura in cadrul competitiei Folk fara varsta!

 MANUELA POPESCU, producator Folk fara varsta  

Concursul Folk fara varsta reuneste pentru prima data, pe aceeasi scena, nume mari ale muzicii folk.

Concursul de interpretare a starnit curiozitatea multor tineri botosaneni, intrucat, potrivit organizatorilor, 33 de participanti vor urca, vineri seara, pe scena Teatrului Mihai Eminescu, pentru a-si demonstra talentul pentru muzica folk.

Evenimentul este organizat de Primaria Botosani, in colaborare cu Inspectoratul Scolar si Radio Romania Actualitati, si se va desfasura la Teatrul Mihai Eminescu, incepand cu orele 17.00. In deschidere va avea loc vernisajul expozitiei Primavara in culoare, cu lucrari ale elevilor de la Liceul de Arta Stefan Luchian si Scoala Populara de Arte.

“In judetul Botosani nu exista o institutie unde sa se studieze muzica folk. Este surprinzator ca tinerii au venit intr-un numar atat de mare, asta inseamna ca este un gen de muzica indragit. De aceea, chiar am vorbit cu domnul director, cu domnul Traian Apetrei, ca in luna decembrie sa facem un spectacol pentru acesti copii ca sa-i invatam cu scena, bineinteles cu sprijinul Teatrului Mihai Eminescu si al Inspectoratului Scolar Judetean", a precizat Catalina Constantinovici, implicata in organizarea acestui concurs.

In competitie vor fi 33 de liceeni din Botosani, Saveni, Dorohoi, Sendriceni si se va finaliza prin acordarea unor premii. Vor avea reprezentanti in competitie Grupul Scolar Agricol Petru Rares, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sf. Gheorghe, Liceul de Arta Stefan Luchian, Grupul Scolar Elie Radu, Colegiul National Mihai Eminescu, Grupul Scolar Gheorghe Asachi, Palatul Copiilor si Asociatia Culturala Vis de Artist din Botosani, precum si Colegiul National Grigore Ghica Voievod Dorohoi, Grupul Scolar Alexandru Vlahuta Sendriceni, Grupul Scolar Dr. Mihai Ciuca Saveni.

Manifestarea va fi prezentata de cantautoarea Maria Gheorghiu. Dupa concurs, vor canta in recital Ovidiu Mihailescu, Maria Gheorghiu, Zoia Alecu, Vasile Seicaru si Mircea Baniciu, personalitati care vor fi reunite pe aceeasi scena pentru prima data de acest concurs de la Botosani.

Odata cu acest eveniment, potrivit organizatorilor, Vasile Seicaru va face o prelansare pentru noul album intitulat In orasul cu floare de tei, iar Zoia Alecu va lansa albumul Carari de maci.

Botosanenii vor avea parte si de o surpriza, din partea lui Mircea Baniciu, intrucat va urca pe scena alaturi de o persoana draga lui.

"Ne bucuram nespus ca am putut ajunge si la Botosani, si speram ca prin acest proiect sa reorientam tinerii spre alte genuri muzicale, caci e de datoria noastra s-o facem. Tinerii trebuie sustinuti si indrumati in asemenea moment. Trebuie sa precizam faptul ca am reusit sa reunim pe aceeasi scena nume mari ale muzicii folk si asta ne bucura si mai mult", a declarat Manuela Popescu, producatorul concursului.

Pe 27 martie fiind si Ziua Internationala a Teatrului, directorul Traian Apetrei a tinut sa precizeze ca prin concursul Folk fara varsta se va marca si acest eveniment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
20

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
62

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...