Zeci de jandarmi in localitatile care maine isi serbeaza hramul!

Zeci de jandarmi in localitatile care maine isi serbeaza hramul!
În zilele de 8 si 9 septembrie 2010, efective de jandarmi din I.J.J. Botoşani vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice în mai multe localităţi din judeţ, cu ocazia desfăşurării unor manifestări religioase şi artistice.

60 de jandarmi vor veghea miercuri, 8 septembrie 2010, la buna desfăşurare a manifestărilor religioase (Sfânta Liturghie) care vor avea loc la Mănăstirea Vorona precum şi la manifestările artistice care vor avea loc în poiana Mănăstirii Vorona, unde se va desfăşura cea de-a XXXVI-a ediţie a Festivalului folcloric "Serbările Pădurii".

Joi, 9 septembrie, 14 jandarmi din cadrul inspectoratului vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice cu prilejul manifestărilor religioase care vor avea loc la Mănăstirea Sihăstria Voronei (Sfânta Liturghie şi Pelerinaj la moaştele Sfântului Onufrie).

Jandarmi şi poliţişti vor acţiona în comun miercuri, 8 septembrie 2010, şi-n alte localităţi din judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale cu prilejul hramurilor organizate de ziua Sfânta Maria. Echipajele mixte vor executa misiuni de ordine publică în localităţile: George Enescu, Cordăreni, Ibăneşti, Guranda, Durneşti, Drăguşeni, Avrămeni, Manoleasa, Ungureni, Vorona. 

Preconizâd prezenţa unui număr mare de cetăţeni care vor participa la manifestările din cele două zile (8-9 septembrie), pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean face următoarele recomandări:

-să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale.
-să  aibă permanent în atenţie şi grijă de copiii sau eventualele persoane cu handicap care-i însoţesc.
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea misiunilor de asigurare a ordinii publice.
-să se supună indicaţiilor şi restricţiilor impuse de forţele de ordine.
-să nu forţeze barierele mobile de restricţionare/limitare a acesului.
-să aibă în vedere că manifestările obscene şi cele care contravin bunelor moravuri se pedepsec de lege, penal sau contravenţional.
                                               
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
357

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
216

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...