Zeci de elevi găsiți de polițiști în baruri!

Zeci de elevi găsiți de polițiști în baruri!
Poliţiştii botoşăneni derulează în luna martie 2013 ample acţiuni de prevenire a violenţei la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

În data de 12 martie, în cadrul Planului național privind asigurarea unui climat de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, polițiștii botoşăneni au organizat și desfășurat acțiuni în municipiile şi oraşele din judeţ pentru identificarea tinerilor ce absentează de la cursuri, precum și pentru prevenirea și combaterea violenței în școli.

50 de poliţiştii au derulat acţiuni în 61 unităţi de alimentaţie publică şi baruri, fiind depistați 47 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.

Polițiștii au anuțat profesorii și părinții elevilor menționați,pentru a se lua măsurile ce se impun, au luat legătura cu personalul de pază din aceste unităţi şcolare,agenţii fiind instruiţi cu privire la modul de acţiune în diferite situaţii conflictuale dintre elevi şi modalitatea de sesizare a unor astfel de evenimente.

De asemenea,polițiștii au verificat traseele de deplasare ale elevilor, în vederea prevenirii victimizării acestora, prin identificarea grupurilor de persoane care frecventează zona acestor unităţi şcolare.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză de prevenire a criminalităţii derulează în luna martie o amplă campanie de prevenire a violenţei în mediul şcolar , acţiunile concentrându-se în principal în liceele din Botoşani şi Dorohoi.

Principalele activităţi din cadrul campaniei constau în întâlniri cu elevii în cadrul cărora tinerii vizionează filmul educativ Cheia e la tine! ce prezintă cazuri concrete ale unor deținuți aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor.

Acesta constituie baza unor dezbateri despre consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.

De asemenea, poliţiştii distribuie flyere cu recomandări preventive tematice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
1

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
124

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...