Zeci de botoșăneni plecați peste hotare primesc pensie din țară! Vezi care este cel mai mare venit achitat!

Zeci de botoșăneni care s-au decis să locuiască peste hotare primesc lunar și pensie din România, pentru perioada în care au lucrat în țară.

Potrivit datelor Casei Judeețne de Pensii, un număr de 252 de persoane care fie s-au stabilit definitiv în străinătate, fie locuiesc temporar la copii sau la nepoți, au solicitat ca pensia să le fie achitată în statele în care domiciliază.

Pensiile sunt plătite în țări precum Italia, Elveția, Australia, Spania, Franța, Germania, iar cuantum cel mai mare al unei pensii plătită unui botoșănea, în străinătate, depășește cu puțin 1.000 de lei.

“Ei vin și își completează cu vechimea de acolo vechimea din România și beneficiază de pensie. Banii pe care îi primesc sunt pentru contribuția din România", a precizat Marius Budăi, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani.

Pe lângă pensia pe care o primesc din țară, mulți botoșăneani au venituri și pentru anii munciți în străinătate, cu forme legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intoxicație cu ciuperci! Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spitalul din Botoşani!

astăzi, 07:30

Ultimul caz este cel al unei familii cu doi copii care a ajuns de urgenţă la spitalul din Botoşani, în urma unei astfel de intoxicaţii. Starea celor patru membri ai familiei, deşi era de...

Cu asta nu pot fi de acord!

astăzi, 07:15

Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele: - Asa, vad ca nu lucram... - Asa este. - Inseamna ca trandavim pe banii statului... - Exact, trandavim. - Se pare ca suntem st...

Calendar ortodox, 8 octombrie: Sfintele Cuvioase Pelaghia şi Taisia

astăzi, 07:00

Sfânta Pelaghia a trăit în vremea Sinodului al 4-lea Ecumenic de la Calcedon din anul 451, era comediantă a teatrului din Antiohia şi înainte de a cunoaşte credinţa creştină d...