Zeci de angajati ai Rodipet Botosani, lasati de izbeliste!

Zeci de angajati ai Rodipet Botosani, lasati de izbeliste!
O delegatie formata din 17 angajati ai societatii Rodipet Botosani a avut marti o intalnire cu prefectul judetului, Cristian Roman, pentru a-i cere sprijin in rezolvarea problemelor legate de societatea Rodipet, care nu si-a mai platit angajatii din luna iunie 2009.

Network Press Concept, fosta societate Rodipet, a fost privatizata in anul 2004, fiind preluata de arabul Hasan Awdi, care a facut astfel incat firma sa ajunga in insolventa si angajatii sa trebuiasca sa se descurce singuri, fara salarii platite, si chiar sa se trezeasca fara carti de munca.

"Din anul 2004, cand s-a privatizat Rodipetul si ne-au luat arabii, inca de la inceput aceasta privatizare a fost dubioasa. In 2007 ne-au obligat sa semnam, sa dam garantie, care nu a vrut sa semneze nu a primit salariul. Problema e ca nu au platit nimic catre stat, pentru angajati, din 2006  noi nu mai figuram cu carte de munca la ITM. AVAS-ul nu a facut nimic pentru noi. Functionam cu marfa foarte putina, numai sa nu inchidem chioscurile. Noi din iunie anul trecut nu ne-am mai primit salariile", s-a plans unul dintre soferii Rodipet Botosani catre prefectul judetului, in intalnirea de marti.

Angajatii Rodipet au precizat ca toate judetele din Moldova, cu exceptia judetului Botosani, au fost preluate de o firma din Brasov, unele judete incepand chiar activitatea, cei aproximativ 40 de angajati Rodipet Botosani spunand ca nu inteleg de ce ei nu au fost preluati de aceeasi firma.

"Suntem singurul judet din Moldova care nu are obiectul activitatii, restul judetelelor au fost preluate de domnul Paul Gontea si cateva dintre ele au deja activitate. Problema e ca vrem sa incepem si noi activitatea cu o firma din tara, sa avem si noi de munca. Eu personal am noroc de o batranica de la tara care de la pensia ei imi da cativa bani, sotul meu este pensionar si inainte de sarbatori a fost operat pe cord deschis si nu ma intrebati cum ma descurc cu banii si cum ii impart si pe medicamente si pe rate. Daca societarea este in insolventa la chiosc s-a mers cu vreo doua-trei ziare, cu integrame. Am mers asa, ca sa nu stau acasa", a declarat Marcela Chirila, una dintre angajatii Rodipet.

In cadrul intalnirii de marti, de la Prefectura, a participat si directorul Inspectoratului Teritorial de Munca, care a spus ca angajati Rodipet nu figureaza la ITM Botosani, nu au carti de munca si nicio alta prezenta aici, ci probabil la Bucuresti.

"Nu putem noi sa rezolvam aceasta problema, ci Bucurestiul, nu exista niciun act contabil la Botosani, nicio prezenta, absolut nimic la punctul de lucru al Rodipetului din Botosani", a declarat Stelian Metler, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca.

Dupa ce a ascultat problemele angajatilor Rodipet, prefectul judetului a transat cateva dintre masurile pe care le va lua in calitate de reprezentant al Guvernului in teritoriu.

"In primul rand o voi invita la discutii pe doamna Raileanu, reprezentanta Rodipet la Botosani, pentru a-mi oferi toate datele in mod oficial, si e obligatorie aceasta discutie. Apoi vom vedea ce este cu acea firma din Brasov care a preluat toate judetele din Moldova, mai putin Botosaniul. Impreuna cu angajatii Rodipet trebuie sa concepem o sesizare a Inspectiei Muncii de la Bucuresti, vom sesiza si ANAF pentru sesizarea tuturor elementelor si voi face o interpelare colegilor de la AVAS", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
14

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
118

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
502

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...