Zeci de absenti la prima proba a evaluarii nationale!

Zeci de absenti la prima proba a evaluarii nationale!
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, din cei 5.603 de elevi de clasa a VIII-a care s-au inscris pentru sustinerea probei la Limba si Literatura Romana, 123 dintre acestia nu s-au mai prezentat la examen.

Prima proba a evaluarii nationale a avut loc pe 20 iunie si deja a inceput corectarea tezelor in cele patru centre, care sunt la Scolile nr. 7,17, 14 si 12. Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

Anul acesta au terminat clasa a VIII-a un numar de 6.147 de copii, insa la examene s-au inscris doar 5.603. O parte dintre cei care nu mai doresc sa isi continue studiile fie sunt din mediul rural, fie au ales sa plece in strainatate, impreuna cu parintii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
156

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...