Zece trupe de teatru de amatori s-au inscris la Festivalul Mihail Sorbul

Zece trupe de teatru de amatori s-au inscris la Festivalul Mihail Sorbul
La sfarsitul lunii octombrie debuteaza la Botosani a VI-a editie a Concursului National de Creatie a Piesei de Teatru intr-un act Mihail Sorbul.

Potrivit celor declarate de scriitorul Gellu Dorian, referent de specialitate in cadrul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, vineri, 10 octombrie, este ultima zi in care trupele de teatru pot sa se inscrie pentru la concurs.

Deja s-au inscris la concurs 10 trupe de teatru din Balti (Republica Moldova), Iasi, Tulcea, Satu Mare, Reghin, Bacau, trei din Botosani (Liceul Mihai Eminescu, AT Laurian si Liceul Teoretic Nicolae Iorga), plus Mihai Popa, a precizat Gellu Dorian.

Concursul se desfasoara pe doua sectiuni: creatie (unde din cele 16 lucrari, piese de teatru intr-un act, juriul a selectat 7 pentru etapa finala) si interpretare. Trupele de teatru urmeaza sa soseasca la Botosani pe data de 31 octombrie, concursul la sectiunea interpretare fiind programat a se desfasura pe 1 noiembrie, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache.

Pe data de 2 noiembrie, la Saveni se va desfasura concursul la sectiunea de creatie, iar la Botosani un colocviu in Sala de Marmura a Teatrului Mihai Eminescu. Gala este programata pentru 2 noiembrie, ora 17.00, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache.

Membrii juriului pentru cele doua sectiuni sunt Stefan Oprea (presedintele Juriului), Horia Garbea, Florin Zaicescu, Eugen Kuhartz, Mircea Colosenco, Dumitru Tiganiuc, Lucian Alecsa, Florin Aionitoaie, Gellu Dorian si Marius Rogojinschi. Premiile puse in joc de organizatori sunt de 1.500 lei pentru locul I, 1.000 lei - locul II, 800 lei - locul III si un premiu special de 500 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
791

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
370

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
104

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...