Zece deținuți au igienizat Adăpostul de câini din Botoșani. ”Au simțit bucuria de a face gesturi dincolo de propria persoană!”

În schimb, cei zece deținuți au primit căldura sufletelor mai puțin norocoase și, cel mai important, bunătate și recunoștință.

Zece deținuți au igienizat Adăpostul de câini din Botoșani. ”Au simțit bucuria de a face gesturi dincolo de propria persoană!”

Iubitori și loiali, companionii oamenilor le-au fost mereu alături, dovedind poate cea mai pură formă de atașament, fiind devotați, afectuoși și cu o poftă de viață pe care o insuflă tuturor celor din jur.

Caracteristicile lor i-au calificat drept adevărați parteneri terapeutici în demersuri derulate în sistemul penitenciar european, terapia asistată de animale dovedindu-se a fi un real succes în recuperarea deținuților. Prezența lor a dovedit beneficii directe asupra comportamentului uman, de multe ori fiind capabili să reducă anxietatea și să atenueze pornirile agresive. I-au ajutat pe cei implicați în terapie să aibă încredere în ei înșiși, să devină responsabili pentru bunăstarea altei ființe și să se echilibreze emoțional.

Aceste principii au stat la baza acțiunii coordonate de către Cătălina și Nicu, care, alături de 10 persoane private de libertate dornice să ajute, au pășit pragul Adăpostului de câini din Botoșani într-o acțiune de igienizare.

Drept răsplată, participanții au primit căldura sufletelor mai puțin norocoase și, cel mai important, bunătate și recunoștință.

Pentru câteva clipe, cei prezenți la activitate au simțit bucuria de a face gesturi dincolo de propria persoană, de a empatiza, de a simți și de a oferi afecțiune.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
4

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
56

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
349

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...