Zăpadă de Moș Nicolae? Cum va fi vremea în această săptămână

Prima săptămână de decembrie debutează cu o surpriză: o inversiune termică ar putea fi responsabilă pentru un val de ninsori ce sunt așteptate chiar de Moș Nicolae, pe 6 decembrie.

Zăpadă de Moș Nicolae? Cum va fi vremea în această săptămână

Inversiunea termică este anunțată să înceapă de astăzi, luni – 4 decembrie, în toată ţara. O scădere a temperaturilor se va face simțită și în restul regiunilor, în special în centru și în sud-vest, urmând ca de luni valul de frig să acopere toată țara.

Pe parcursul zilei de luni, ploile se vor transforma în ninsori locale, în vest, nord și centru. În vest și în nord, maximele abia vor ajunge duminică la 2 grade, fiind așteptate și ninsori ușoare, iar în noaptea spre luni va fi ger, cu minime până la circa -7 grade.

În sud-estul țării sunt așteptate ploi. Minimele vor scădea și în celelalte regiuni sub pragul de îngheț, cu excepția Munteniei, unde în noaptea spre luni minimele vor rămâne peste 0 grade. Luni, însă, valul de frig va ajunge și în sud-est, iar temperaturile minime vor scădea și acolo în noaptea spre marți sub pragul de îngheț, potrivit Agrintel.ro.

Luni, 4 decembrie

Astăzi, luni – 4 decembrie, vremea va fi rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii slabe, pe arii restrânse ninsori la munte şi doar izolat, mixte, în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar în partea a doua a intervalului, în extremitatea de sud-vest şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Marți, 5 decembrie

Vremea se va încălzi uşor faţă de ziua anterioară şi va deveni normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, ninsori în zonele montane, în special în cele sudice şi ploi în sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, iar la viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în sud.

Miercuri, 6 decembrie

De Moș Nicolae, miercuri – 6 decembrie, valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, pe parcursul zilei local în sud şi est, iar spre seară şi noaptea, în extindere, în jumătatea sud-vesticã. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare în zonele montane, iar în rest ploi şi izolat lapoviţă sau ninsoare.

Pe areale mici se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi pe arii mai restrânse şi în sud-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime în general între -2 şi 5 grade.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
452

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
221

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
593

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...