Zăpadă ca în povești peste județul Botoșani. Șoferi blocați în nămeți, autoritățile ne asigură că „totul e ok” (foto, video)

Meteorologii anunță că vremea va fi foarte rece în perioada următoare, iar codul galben de ninsori și viscol se menține până marți dimineață.

Zăpadă ca în povești peste județul Botoșani. Șoferi blocați în nămeți, autoritățile ne asigură că „totul e ok” (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

A nins ca în povești duminică seară, în toate județele Moldovei, inclusiv în județul Botoșani. Utilajele de deszăpezire au ieșit în trafic pentru a curăța drumurile, însă unii șoferi au rămas împotmoliți în nămeți. De exemplu, luni dimineață între Huțani și Vlădeni forțele de ordine au fost solicitate să intervină la un accident rutier, în urma căruia două persoane, soț și soție, au fost rănite.

Noaptea trecută, mai mulți șoferi care s-au aventurat au rămas blocați în nămeți. În curba de la Brehuiești spre Vlădeni un autoturism nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a ieșit în decor. Pe site-urile de socializare șoferii anunțau că mai multe mașini au rămas înzăpezite la Orășeni Deal.

 

 

(Foto: Radar Botoșani Oficial)

 

Cum se circulă pe drumurile naționale din județul Botoșani

Dumitru Clipaciuc, șeful Secției Drumuri Naționale din Botoșani anunță că se poate circula în siguranță, doar că în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județul Botoșani. Noaptea trecută, dar nici luni dimineață, nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Nu avem probleme deosebite nicăieri. Ninge, viscolește pe alocuri, carosabilul în mare parte este umed, doar în zonele unde viscolește avem ceva zăpadă pe partea carosabilă și acționăm cu toate utilajele din dotare. Nu sunt probleme deosebite. Nici noaptea trecută nu am avut probleme grave”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Dumitru Clipaciuc, șeful Secției Drumuri Naționale din Botoșani.

Autoritățile asigură șoferii că pot circula liniștiți, însă respectând regulile de circulație în condiții meteorologie deosebite.

A fost ok. La cum ne așteptam noi după cum am primit codul, a fost ok. Șoferii pot circula liniștiți, dar păstrând distanța, să respecte viteza”,  a adăugat Dumitru Clipaciuc.

Situația în municipiul Botoșani

Și în municipiul reședință de județ autoritățile anunță că au intervenit pe străzi și trotuare pentru a ușura circulația atât a autoturismelor, cât și a pietonilor, însă au rămas porțiuni pe care nu s-a intervenit.

Nu sunt probleme, se poate circula pe străzile din municipiul Botoșani. S-a intervenit cu zece utilaje la partea de carosabil și trei la partea de trotuare, cu oameni din salubrizare care să asigure manual partea de intersecții și trecerile de pietoni. Nu au fost semnalate probleme majore”, ne-a declarat Gabriel Tanasă, director Urban Serv.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficialii DRDP Iași anunță restricții de tonaj pe anumite sectoare

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași anunță că se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din zona Moldovei, însă pe unele sectoare au fost impuse restricții de tonaj.

„Am avut și avem restricții de tonaj de 7,5 tone pe drumurile de la Huși la Albița, de la Cozia la Cotsuleni, județul Iași spre vama Albița, este viscol foarte puternic și sunt restricții de 7,5 tone, circulă doar autoturismele”, ne-a declarat Nicolae Popovici, purtător de cuvânt în cadrul DRDP Iași.

Toate autocamioanele sunt trecute în parcări și refugii astfel încât să fie evitate blocajele.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă, cu strat de zăpadă frământată în strat de 1 - 3 cm pe mai multe sectoare din județele Vaslui, Iași, Neamț, Suceava, Botoșani și Bacău.

Pe timpul nopții, echipele de deszăpezire ale DRDP Iași au acționat fără întrerupere pentru asigurarea circulației, cu un efectiv de 224 autoutilaje, care au răspândit peste 3.250 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare. La Botoșani s-a acționat cu 33 de autoutilaje și s-au răspândit 578,875 tone material antiderapant pe DN 24C, DN 28B, DN 29, DN 29A, DN 29B, DN 29C, DN 29D, DN 29 E și DN 29F.

Ce spun meteorologii

În jumătatea nordică a Moldovei găsim vreme foarte rece și maxime negative, iar temperaturile nu cresc foarte mult nici pe timpul zilei: la Botoșani vor fi minus 7 grade la amiază. O să ningă abundent, iar vântul viscolește ninsoarea cu rafale de până la 70 de km/h.

La noapte se lasă gerul în toată provincia, iar la Suceava și la Botoșani vor fi minus 15 grade.


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
815

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...

Sute de vizitatori în a doua zi de Târg la Popăuți. Ionică Nechifor: „Agricultura este ramura care are ponderea cea mai mare în județul Botoșani” (galerie foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
512

A doua zi a celei de-a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie – utilaje agricole și produse tradiționale a adunat sute de spectatori.Evenimentul a început la ora 11:30 ...

Sute de botoșăneni au cântat alături de Ștefan Bănică pe scena de la Cornișa! (galerie foto)

Duminică, 12 Mai 2024
1555

Îndrăgitul artist a știut să îi țină alături și să îi facă să cânte împreună cu el atât pe cei mai mici dintre botoșăneni, cât și pe cei mai mar...