YASSIN JABER: Sa ma ia de acasa cu biciul sa fac garda!

YASSIN JABER: Sa ma ia de acasa cu biciul sa fac garda!

 Spitalul de Pediatrie Botosani  

Conflict la Spitalul de Pediatrie Botosani, intre conducerea institutiei si Sindicatul Medicilor Specialisti. Dupa ce, vineri, au protestat in curtea unitatii medicale, fiind acuzati apoi de conducerea Spitalului ca actiunea lor este ilegala, medicii spun ca vor dovedi ca totul s-a desfasurat conform legii.

Medicii au protestat fata de faptul ca nu beneficiaza de salariile de merit, dar si fata de obligativitatea de a executa garzi in timpul liber.  

Mai mult, relatiile dintre conducerea spitalului si sindicalisti pare sa fie tensionata in lipsa unui dialog.

"Nu am avut nicio intalnire cu conducerea! Am refuzat acest lucru pentru ca ne-a impus sa semnam hartie ca intr-o ora ii dau un process-verbal, si ulterior sa-l semnez. I-am zis ca n-am voie decat dupa ce consult Comitetul Directoral al Sindicatului. Colegii mei nu au fost de acord sa-i dam un raspuns pana nu consultam juristul sindicatului. Sunt documente justificative ca protestul nostru a fost legal", a declarat medicul Yassin Jaber, liderul Sindicatului Medicilor Specialisti.

Din cele mentionate de medicul Jaber, protestatarii au purtat banderole, iar actiunea s-a desfasurat in timpul liber al cadrelor medicale.

"Este dreptul nostru la liber si repaus dupa o garda, dupa o munca grea. Codul muncii spune ca un medic are serviciu 35 de ore pe saptamana, nu spune ca este obligat sa faca si garzi, pentru ca este din timpul sau liber, daca doreste. Rugam Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii sa ne trimita o hartie, sa ma ia de acasa cu biciul sa fac garda. Noi suntem in continuare la serviciu, asiguram serviciile medicale fara nicio problema. Daca colegii au fost pusi in forta sa faca garda, si nu vin, pe mine cine ma schimba dupa ce ies din garda, stau acolo doua, trei zile, cum a zis doamna director? Directorul medical trebuie sa vina pe sectie sa opereze in locul meu. Luni dimineata ne vedem din nou, ne consultam cu juristul sindicatului si vom vedea ce se decide", a declarat medicul Yassin Jaber, liderul Sindicatului Medicilor Specialisti.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...