Yahoo! a pus Romania in stand-by!

Yahoo! a pus Romania in stand-by!
Daca in mai 2008 Yahoo! anunta lansarea yahoo.ro pentru cel de-al treilea trimestru al anului, in februarie 2009, site-ul care trebuia sa aiba continut in limba romana continua sa redirectioneze catre o versiune in limba engleza. Cauza pare sa fie criza economica.

In mai 2008, Darren Patterson, head of community Yahoo! Europe, declara pentru Business Standard ca “in al treilea trimestru al lui 2008, portalul va avea continut in limba romana si ca, pentru dezvoltarea acestui continut, compania are in intentie sa dezvolte parteneriate cu publisheri locali.

Dupa noua luni de la declaratiile oficialului Yahoo!, adresa de internet yahoo.ro inca redirectioneaza utilizatorii catre pagina principala a Yahoo! Marea Britanie, iar oficialii Yahoo! prefera sa nu ofere nicio declaratie legata de soarta site-ului.

Yahoo! a facut o miscare concreta legata de extinderea in Romania, odata cu numirea lui Bobby Voicu pe postul de community manager Yahoo! pe piata locala, in luna mai a anului trecut. Insa, cu exceptia acestei numiri, Yahoo! nu a mai avut pana acum nicio alta miscare clara pe piata romaneasca. Intrebat despre planurile companiei in Romania, Bobby Voicu nu a dorit sa comenteze.

Nici Zhengxi Danard, product marketing manager al Yahoo! pentru Europa de Est, nu ofera detalii suplimentare, dar declara pentru Business Standard ca actualul climat economic are efecte si asupra gigantului american.

“Mediul economic global are impact asupra tuturor companiilor, asupra oricui, si Yahoo! nu a reprezentat, din pacate, o exceptie. Nu pot face publice rezultatele financiare si nici sa anunt data lansarii produsului. Oricum, tin sa va asigur ca suntem in permanenta in cautarea unor noi oportunitati pe pietele globale, a mai spus managerul Yahoo!.

Pe de alta parte, Mihai Fanache, directorul Media Cafe, agentie ce are in portofoliu contul Yahoo!, a explicat ca Romania se afla intre primele 12 tari ca nivel de trafic, dintre toate proprietatile Yahoo!.

“Faptul ca interesul pentru Romania este in continuare foarte mare e confirmat si de noul management. Nu as putea spune ca se va intampla ceva cu proprietatile Yahoo! in Romania, dar pot spune ca acestea au fost amanate, a explicat Fanache.

Totodata, el a mai spus ca, referitor la evolutia vanzarilor de publicitate, Media­Cafe se afla pe un trend crescator in ceea ce priveste cota de piata detinuta de agentie. In noiembrie 2008, Marvin Liao, director of sales development Yahoo! Emerging Markets, declara pentru Business Standard ca Romania este o piata care se dezvolta intr-un ritm foarte rapid si ca “ar fi o greseala din partea noastra sa nu facem ceva in acest sens.

“Polonia si Cehia sunt piete importante ca valoare si, bineinteles, vrem sa fim importanti, ca jucatori, si acolo. Totusi, in Romania, Yahoo! este mult mai bine pozitionata. Este mult mai bine sa operezi de pe o pozitie de forta, explica Liao, la vremea respectiva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
239

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
306

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
310

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....