Vulnerabilitatea absolută a României: corupţia

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

Un articol Rise Project ne arată dimensiunile unei singure tentative de furt marca UDMR din bunurile statului român: 21.000 de hectare de pădure în valoare de 50 de milioane de euro. Tentative sau reuşite de acest fel de a trece din patrimoniul statului în proprietatea liderilor UDMR sau a altor interpuşi ai Ungariei o avere fabuloasă a României există cu duiumul, aceasta este numai una dintre ele.

În aceeaşi categorie intră toate retrocedările frauduloase de păduri şi clădiri din Transilvania către ONG-uri, fundaţii, persoane fizice sau chiar biserici maghiare, toate susţinute obscur sau făţiş de Budapesta. Care, la rândul ei, este manevrată de Moscova. Iată cum corupţia ne va lăsa, dacă lăsăm să continue acest ritm al fraudării, fără o bună parte din teritoriul naţional şi în felul acesta vulnerabili la atacurile tandemului ruso-maghiar care, prin neglijenţa statului român, s-a înarmat între timp cu acte de proprietate. Statul român este slab în faţa atacurilor din interior sau din exterior din cauza corupţiei. La fel, România riscă să piardă controlul asupra Portului Constanţa, de importanţă strategică în noua reaşezare a pieselor geopoliticii în această parte de lume, pe mâna corupţiei. Şi în loc să avem avantajul unui asemenea nod de transport strategic în vederea obţinerii unui rol esenţial în derularea de forţe NATO din viitorul apropiat, riscăm să cedăm portul unor interese locale meschine. De ce? Din cauza corupţiei.

Când interesele de viitor ale României şi mizele sale strategice sunt jucate la mezat de diverşi baroni locali sau de organizaţii anti-statale care se bazează tocmai pe reţeaua de complicităţi construită în ultimii 25 de ani, corupţia nu mai este doar o problemă a sistemului judiciar, ci o ameninţare la adresa siguranţei naţionale. Aşa încât atenţionarea Ambasadei SUA sau a diferiţilor oficiali americani nu este întâmplătoare. Nu poţi pretinde să fii partener strategic, şansa pe care o are România în acest moment în care unii dintre vecini au luat-o pe cărări deviate dar sigure spre Moscova, dacă din interiorul statului tău corupţia cedează resursele naţionale şi obiectivele de interes naţional unor şmecheri care fac afaceri cu viitorul ţării. Aşa încât, dacă vrem să avem un stat adevărat şi să rămânem întregi nu avem decât o soluţie: eradicarea corupţiei. Altfel o să vedem cum ne fuge ţara de sub picioare, vândută de te miri cine te miri cui. Ceea ce înaintaşii noştri au apărat cu preţ de sânge este cedat acum pe şpăgi inamicilor României. Acest lucru trebuie să înceteze, bunurile înstrăinate trebuie recuperate, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi. AJUNGE! (Adevarul.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Angiograful ultraperformant ajunge săptămâna viitoare la Spitalul Județean Botoșani

astăzi, 08:46

Dotarea sistemului sanitar cu aparatură medicală ultraperformantă a fost prioritară pentru Administrația Federovici și echipa de parlamentari PSD. Cei patru parlamentari PSD de Botoșani &nda...

Astăzi: Curtea Constituţională dezbate solicitările de anulare a primului tur al alegerilor!

astăzi, 08:35

Curtea Constituţională a României urmează să discute astăzi, la ora 11.00, solicitările lui Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu, candidaţi la alegerile prezidenţiale, de an...

Tânărul din Botoșani care a trecut de la chitară clasică la medicină. ”Să creștem binele din noi și schimbarea va urma!”

astăzi, 08:12

Tudor-Ilie Lăzăruc este medic rezident pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Este şi asistent universitar la disciplina Pediatrie, la Universitate...