Vremea va fi rece pentru această perioadă

Vremea va fi rece pentru această perioadă
Aerul polar se retrage spre est, şi marţi lasă loc unui aer mai cald, care vine dinspre vestul Europei. Temperaturile cresc în vest şi în sud până la 20, 22 de grade, dar în restul ţării regimul termic caracterizează încă o vreme răcoroasă. Avem parte şi de precipitaţii care se extind la noapte peste nord, centru şi est, iar de miercuri în toate regiunile. La munte cad şi lapoviţe sau ninsori.

Luni vorbim despre o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată. Din cauza masei de aer polar, dar şi a norilor care acoperă temporar majoritatea regiunilor, maximele vor fi cuprinse între 6 şi cel mult 16 grade. Ploile nu lipsesc nici ele, dar sunt puţine, şi pe arii restrânse, iar la munte vor fi lapoviţe şi ninsori. Vreme mai bună, cu cer variabil, va fi în vest şi în sud-vest. Vântul mai suflă cu intensficări şi astăzi în est şi pe crestele montane.

Marţi vremea se mai încălzeşte puţin în vest şi în sud, dar este o zi răcoroasă în nord, în centru şi în est, unde cerul e mai mult noros şi local va ploua. La munte vor mai fi şi precipitaţii mixte. Vântul suflă în rafale la munte, dar prinde putere şi în vest. Maximele se vor situa între 5 grade în nordul Moldovei şi 21, poate chiar 22 de grade în Banat şi în Oltenia.

Miercuri se răceşte din nou, mai ales în jumătatea vestică a ţării. Norii acoperă cerul aproape întreaga zi şi plouă temporar în toate regiunile. În zona montană înaltă sunt încă semne de iarnă târzie, lapoviţă sau ninsoare. Vântul suflă destul de supărător în unele zone, iar maximele termice pornesc de la 4 grade şi se opresc la doar 14 grade. Uşor mai cald va fi în Muntenia, până la 17, 18 grade. (RTV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
8

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
415

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...