Vremea se schimbă radical. Un val de aer polar va lovi România

Vremea se schimbă radical. Un val de aer polar va lovi România

Vremea se schimbă total, începând cu data de 1 Decembrie, iar meteorologii anunță temperaturi de 0 grade Celsius, potrivit antena3.ro.

În perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie, temperaturile vor fi destul de crescute, mai ales pe 28 când vremea va fi ca de primăvară. Ulterior, iarna își va intra în drepturi prin temperaturi negative.

„O masă de aer polar este în extindere peste mare parte din România, iar de luni și la noi va determina o scădere mare a valorilor termice. Vom trece de la o vreme deosebit de caldă la una rece. Temperaturile minime se vor situa între 0 - 1 și 7 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni. Temperaturile minime vor deveni negative. Luni spre marți și în noaptea de marți spre miercuri, în toată țara, iar pe 1 decembrie, va fi destul de rece. Peste zi, temperaturile nu vor crește foarte mult și se vor asocia cu intensificări ale vântului și vor fi scăzute", a spus Alina Șerban, meteorolog Administrația Națională de Meteorologie, sâmbătă, la Antena 3.

Cât privește o posibilă ninsoare de 1 Decembrie în București, meteorologii spun că nu sunt semnale în acest sens.

"Nu avem semnale de ninsoare în zona Capitalei, cel mai probabil în zone montane unde se va depune strat de zăpadă. Vremea va fi destul rece și în Capitală, mai ales dimineața, marți spre miercuri, adică de 1 Decembrie, când temperatura va fi de aproximativ minus 3 grade. Peste zi, poate se va ridica spre 7-8 grade, dar se va intensifica și vântul", a adăugat Alina Șerban.

Duminică, în cea mai mare parte a țării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere.

La munte, la altitudini mari, vor fi și ninsori sau lapoviță. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări susținute pe crestele montane, în special cele ale Carpaților Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar și la viteze mai mici și în vestul și sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1666

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1172

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
324

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...