Vremea se menţine instabilă, cu averse şi descărcări electrice
UPDATE!

Vremea se menţine instabilă, cu averse şi descărcări electrice

Vremea se va menţine instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în vestul teritoriului şi pe arii extinse în rest. Izolat, mai ales în regiunile sudice, vor fi condiţii de grindină şi, cu precădere în zona de munte, cantităţile de apă vor depãşi 25...30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

Pentru astăzi, meteorologii anunță maxime de 21 grade in Moldova, 21 în Maramures, 21 în Crișana, 22 în Transilvania, 21 în Banat, 22 în Oltenia, 22 în Muntenia și 23 grade în Dobrogea.

În județul Botoșani, astăzi, vremea se va răci ușor. Potrivit Meteo Nord-Est, ziua și în prima parte a nopții cerul va fi mai mult noros. Pe spații restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat din sector predominant estic, cu posibile intensificări în a doua parte a zilei. Temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale ale acestei perioade. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 18 grade, iar minimele vor coborî până spre 11 grade. Spre dimineață, izolat, vor fi condiții de producere a ceții.

UPDATE: ANM a emis joi dimineata o noua informare meteo de vreme rea. Informarea meteo este valabila in toata tara, de joi, de la ora 10:00, pana duminica, tot la ora 10:00.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp si pe arii restranse 35...40 l/mp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
481

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
928

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...