Vreme schimbătoare, cu perioade caniculare şi zile de instabilitate. Vezi PROGNOZA până în 30 iulie

Vreme schimbătoare, cu perioade caniculare şi zile de instabilitate. Vezi PROGNOZA până în 30 iulie
Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate, din punct de vedere meteorologic şi climatologic, printr-o vreme schimbătoare cu perioade caniculare, dar şi cu zile în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, conform estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 17-30 iulie, publicată, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform realitatea.net.

Prognoza ANM arată că în zona Moldovei, după primele zile ale intervalului răcoroase, temperatura aerului va marca o creştere importantă în perioada 18-20 iulie. Mediile temperaturilor maxime vor fi de 33-34 grade Celsius în intervalele 20-22 iulie şi 25-26 iulie.

În jurul datei de 24 iulie, dar şi la sfârşitul lunii, regimul termic diurn va marca o uşoară scădere, spre valori medii de 30-31 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză şi doar în jurul datei de 25 iulie sunt posibile ploi pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ.

Cei care se pregatesc sa mearga la mare trebuie sa stie ca in Dobrogea vor avea parte în următoarele două săptămâni de o vreme schimbătoare caracterizată prin perioade caniculare, dar şi prin zile în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Astfel, regimul termic diurn va creşte uşor şi treptat, de la valori medii de 28 grade Celsius la începutul intervalului, până la aproximativ 33 grade Celsius, în data de 23 iulie. Ulterior, temperatura aerului se va menţine relativ constantă, cu o uşoară tendinţă de scădere la sfârşitul lunii iulie. În jurul datei de 25 iulie, meteorologii apreciază că sunt posibile ploi şi descărcări electrice pe arii mai extinse, dar slabe cantitativ.

La munte, după două zile (17-18 iulie) mai răcoroase, regimul termic va marca o creştere, mediile temperaturilor maxime atingând valori de 22-23 grade Celsius, în intervalul 20-22 iulie. În jurul datei de 23 iulie, se va produce o uşoară scădere a temperaturii aerului, după care se va menţine un regim termic relativ constant până la sfârşitul lunii. După data de 22 iulie, sunt aşteptate ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice la nivel local, îndeosebi în masivele montane vestice şi nordice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
20

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
31

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
66

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...