Vreme racoroasa in toata tara, pana vineri

Vreme racoroasa in toata tara, pana vineri
Aerul rece, polar care a pătruns deasupra ţării noastre,face ca vremea sa fie răcoroasă peste tot, cu maxime de cel mult 23 de grade în sud. De joi vremea intră într-un proces de ameliorare. Ploi locale mai aşteptăm în nord, în nord-est şi în centru, iar vineri doar izolat mai vorbim despre ploi. Retragerea spre nord a aerului polar, va face ca până vineri regimul termic sa revină la normal pentru data din calendar, adică în jur de 26-27 de grade.

Miercuri se anunţă ploi şi vânt în vestul, nordul şi centrul ţării şi valorile de temperatură sunt scăzute pentru data la care ne aflăm: 14 grade sunt prognozate la Miercurea Ciuc, 15 la Cluj şi Brasov, cel mult 18 la Timişoara şi Arad. În celelelate regiuni vremea rămâne răcoroasă, dar ploile apar numai pe arii restrânse, deci sunt şanse să se mai arate şi soarele.
Temperaturile rămân mai scăzute cu circa 8 grade faţă de normele climatologice. Vântul va avea intensificări în mare parte din ţara, dar mai ales pe crestele înalte de munte, unde izolat şi trecător pot să cadă şi câţiva fulgi de zapadă.

Joi vremea se încălzeşte uşor. Cerul va fi temporar noros în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, unde mai plouă local. În celelate zone ploile aproape că lipsesc, dar vântul e încă destul de supărător, iar pe creste suflă tare. Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în depresiuni şi 26 de grade în sudul Munteniei.

Vineri vremea frumoasă revine în aproape toată ţara şi chiar continuă să se încălzească uşor. Cerul va mai fi noros temporar în nord-vest şi centru, unde mai plouă, dar slab şi izolat. Vântul nu mai trece de moderat, iar maximele, în uşoară creştere spuneam, se vor situa între 18 şi 27 de grade. În sud regimul termic redevine normal pentru data din calendar. Vor fi 19 grade la Cluj Napoca, 23 la Iaşi, un grad în plus la Timişoara şi 27 de grade la Craiova şi la Giurgiu. (RTV)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
142

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...