Vreme frumoasa la inceputul lui noiembrie

Vreme frumoasa la inceputul lui noiembrie
Temperaturi maxime in jur de 22 de grade C in aproape toate regiunile tarii, pana la jumatatea acestei saptamani! In partea a doua a saptamanii, gradele se vor mai imputina, insa fondul de vreme calda se va mentine.

De miercuri, in regiunile din estul si sudul tarii, cerul va fi strabatut de nori, iar dimineata si noaptea se va forma ceata si vor fi conditii de burnita. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Desi temperatura aerului va scadea usor in majoritatea regiunilor, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada a anului.

Meteorologii explica vremea frumoasa ca fiind datorata unei mase de aer cald, de origine tropicala, care a ocupat sud-estul si estul continentului, de la Peninsula Balcanica pana in Nordul Moscovei, in zona Muntilor Ural.

Masa de aer cald se constituie ca un zid in inaintarea fireasc a fronturilor atmosferice active in vestul si centrul continentului, care se diminueaza. Astfel, cerul ramane mai mult senin, indeosebi dup-amiaza si pana in prima parte a noptii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
200

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
376

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
520

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...