Vot in Parlament pentru facturi la fel - Legea care reglementeaza facturile la intretinere

Parlamentul a votat, miercuri, un proiect de lege prin care se reglementeaza facturile la intretinere.

Acesta va merge spre promulgare la presedintele Traian Basescu.

Realitatea TV arata ca e vorba de persoanele fizice care sunt racordate la CET-uri, nu si persoanele juridice.

Astfel, nu va mai exista pericolul ca populatia sa plateasca mai mult de la 1 ianuarie 2015.

Contre pe scumpirea energiei termice

In timpul dezbaterii din plenul Camerei Deputatilor pe aceasta tema, ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, a insistat asupra faptului ca nu a existat niciodata riscul ca facturile la incalzire sa creasca de la inceputul anului viitor.

"In Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie (...) Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie a publicat preturile la energia termica valabile pentru anul 2015 conform metodologiei in vigoare, metodologie care tine cont de preturile la combustibili din anul 2013 si anul 2014.

Deci, niciodata nu s-a pus aceasta problema de a creste preturile la energie termica, niciodata nu a existat acest risc", a spus Nicolescu, la dezbaterea din plenul Camerei Deputatilor pe marginea proiectul de lege privind aprobarea OUG 35/2014 care completeaza Legea energiei electrice si a gazelor naturale, informeaza Agerpres.

Pe de alta parte, Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputatilor, l-a acuzat pe Nicolescu ca dezinformeaza.

"Informatiile primite de la toti producatorii de energie termica si mai ales cei in co-generare de inalta eficienta din Romania, ne-au atentionat ca de la 1 ianuarie creste pretul gazelor naturale de la 53 la 90 de lei si subventia pentru anul 2015 se ridica a 500 de milioane de lei, adica mai bine de 100 de milioane de euro", a spus Iancu.

El a adaugat ca Parlamentul a fost cel care a facut amendamente pentru a nu fi pusa in pericol alimentarea cu energie termica.

Ordonanta in cauza a fost aprobata de Guvern si publicata in Monitorul Oficial in luna iunie si prevede tranzactionarea pe bursa a unei cantitati din productia interna de gaze. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...