Voiculescu cere îndurare Justiției. Mogulul și-a pus toate speranțele în milostivenia unei judecătoare

Dan Voiculescu joacă, mâine, la Curtea de Apel București, ultima carte în procesul ICA, dosar în care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Mogulul media Dan Voiculescu a apelat la o cale extraordinară de atac și a cerut rejudecarea cazului său. Dacă cererea sa este acceptată de completul de divergență format din trei judecători, el este pus imediat în libertate și procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) se reia de la zero.

Decizia definitivă va fi luată de judecătoarea Corina Dăescu, după ce ceilalți doi magistrați din complet nu s-au pus de acord asupra rejudecării cazului.

În acest context, pe 1 ianuarie 2015, Dan Voiculescu a lansat o serie de atacuri asupra unor magistrați, apropiați și jurnaliști. Astfel, din perspectiva mogulului, persoanele care se fac vinovate de încarcerarea sa "vor fi judecate de două ori", scrie evz.ro.

Supărările lui Felix

"Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva (procuror de caz), Camelia Bogdan (judecătoarea care l-a condamnat), Daniel Constantin (ministrul Agriculturii) vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție. Același lucru se va întâmpla și cu acoliții lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiția să facă dreptate".

Președinte al Partidului Con servator (PC), formațiune politică înființată de Dan Voiculescu, Daniel Constantin a căzut în dizgrația mogulului media. Supărarea lui Voiculescu pe fostul favorit are o explicație. La ultimul termen de judecată, în 4 august 2014, Sorin Pantiș, judecat și el în dosarul ICA, s-a arătat extrem de deranjat de faptul că Ministerul Agriculturii, prin fostul ministru Dacian Cioloș, s-a constituit parte civilă în dosar cu 60 milioane de euro. "Ministrul Dacian Cioloş (...) a dat curs cererii procuraturii, s-a constituit parte cu acel prejudiciu, pur şi simplu şi-a pus o semnătură fără să aibă în spate avizele necesare", susține pe scările Curții de Apel, Sorin Pantiș, condamnat în acest caz la 7 ani închisoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...