Vlad Filat şi comuniştii l-au demis pe preşedintele Parlamentului din Moldova

Vlad Filat şi comuniştii l-au demis pe preşedintele Parlamentului din Moldova

 MARIAN LUPU  

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a fost revocat din funcţie de deputaţi. Pentru demiterea acestuia au votat parlamentarii liberal-democraţi în comun cu cei comunişti. Şi unii reformatori liberali au votat pentru eliberarea din funcţie a lui Marian Lupu. Astfel, liderul PD a fost revocat din funcţie cu 76 de voturi, potrivit Publika.md.

Democraţii şi liberalii nu au participat la vot. Liberalii au declarat că demiterea lui Lupu va provoca haos, iar Parlamentul va deveni nefuncţional.
 
Publika.md aminteşte că liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a fost ales preşedinte al Parlamentului pe 30 decembrie 2010. Pentru candidatura lui au votat atunci 57 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană -2. Anterior, Marian Lupu a fost candidatul coaliţiei pentru funcţia de preşedinte al ţării.
 
Lupu este doctor în economie. Între anii 1991 şi 2003 a activat în cadrul Ministerului Economiei. În august 2003 a fost numit ministru al Economiei în Guvernul Tarlev. În martie 2005, Marian Lupu a fost ales deputat pe lista Partidului Comuniştilor, devenind în scurt timp şi membru PCRM. La 24 martie 2005 a fost ales preşedinte al Legislativului.
 
În urma alegerilor din 5 aprilie 2009, Marian Lupu a acces din nou în Parlament, şi tot pe lista PCRM. În iunie 2009 părăseşte, însă, rândurile formaţiunii ca să adere la Partidul Democrat. O lună mai târziu, a fost ales preşedinte al partidului. La anticipatele din iulie 2009 a ajuns deputat pe lista PD. Marian Lupu are 46 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
77

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
861

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
401

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...