VIVAT VESELIA pregateste un ambitios proiect de Craciun

VIVAT VESELIA pregateste un ambitios proiect de Craciun
In cadrul Asociatiei Culturale Vivat Veselia, condusa de profesor Cristina Rosu, de la Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani, activeaza un grup de 20 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani, care sub indrumarea profesorilor de canto, coregrafie si arta dramatica organizeaza diferite spectacole si alte manifestari artistice.

Activitatea grupului a inceput in anul 2005, cu un spectacol de caritate organizat in preajma sarbatorilor de Craciun. De atunci au mai avut loc un numar de 15 spectacole, cu tematici diverse:

-1 martie (Martisoare Muzicale)

-8 martie (Iti multumesc, maicuta mea)

-sarbatorile Pascale (Ecouri Pascale)

-zilele orasului Botosani (Trandafiri de la Moldova)

-Craciun (Colinde pentru Mos Craciun, In seara de Mos Ajun), dar si spectacole pe stiluri si epoci diferite (spectacol etno, spectacol latino, spectacol retro).

Sunt deja o traditie spectacolele organizate in aer liber cu ocazia zilei de 1 iunie. O parte din aceste spectacole au fost filmate si difuzate pe posturi nationale de televiziune (TVRM, B1TV), dar si pe posturile TV locale.

In decembrie 2007, grupul Vivat Veselia a lansat primul CD cu piese de iarna, intitulat In seara de Mos Ajun.

 

Evenimentul cel mai important organizat de Asociatie s-a desfasurat in perioada 1-2 mai 2008, in Sala Mare de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. Acesta a fost un festival-concurs de frumusete, spontaneitate si aptitudini artistice pentru copii, intitulat Mini Miss & Mini Mister Botosani 2008.

Concursul s-a desfasurat sub egida Fundatiei Organizatia Miss Romania Bucuresti, reprezentata prin presedinte Gavrila Inoan si director Irina Haidet. Copiii castigatori ai sectiunilor pe varste au primit dreptul de participare fara preselectie la finala concursului national Mini Miss & Mini Mister Romania 2009.

Prestatia deosebita a copiilor a determinat selectarea de catre Fundatia Organizatia Miss Romania si a altor participanti in finala concursului Mini Miss & Mini Mister Romania 2009, care va avea loc in luna ianuarie, 2009.

Cele mai recente manifestari ale Grupului Vivat Veselia sunt spectacolul Din cufarul cu amintiri, prezentat in data de 12 octombrie pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Nicolae Iorga, dar si prezenta muzicala la deschiderea Salii Polivalente Elisabeta Lipa, din data de 26 octombrie.

 

Copiii de la Grupul Vivat Veselia participa in prezent la cursuri de canto, dans si miscare scenica si arta dramatica, pregatind deja spectacolul de Craciun. Noutatea acestui an scolar este reprezentata de demararea cursurilor de miscare scenica si arta dramatica pentru copii, pe care Asociatia Culturala Vivat Veselia le desfasoara in colaborare cu Teatrul Mihai Eminescu si Casa de Cultura a Sindicatelor Nicolae Iorga.

Cursul se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 16 ani, acestia fiind initiati de doamna Cristina Ciofu si domnul Sorin Ciofu, ambii actori ai Teatrului Mihai Eminescu.

In prezent, copiii din Grupul Vivat Veselia se pregatesc intens pentru realizarea spectacolului de Craciun care in acest an va avea loc in data de 14 decembrie, si care aduce ca element inedit implicarea copiilor atat ca interpreti vocali, cat si ca mici actori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
127

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
244

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...

Cât de important este să nu uităm să ne hidratăm. Câtă apă trebuie să bem într-o zi?

astăzi, 12:30
157

Sănătatea organismului uman nu poate fi susținută pe termen lung fără un nivel de hidratare optim. Cu toate acestea, a te asigura de faptul că bei cel puțin 2 litri de apă zilnic nu este &ici...