Viorel Iliuţă: "Spitalul este mult prea des controlat, a devenit o miză politică pentru campania care se apropie"

Viorel Iliuţă susţine că decizia de a demisiona din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Mavromati îi aparţine şi că nu i s-a cerut să plece de la conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

Iliuţă a afirmat că Spitalul Judeţean a devenit o miză politică, făcând referire la desele controale care vizează această unitate.

"Echipa actuală a făcut tot ce a putut să facă şi se pare că nu putem mai mult şi din acest motiv lăsăm o altă echipă pe care cu siguranţă o să o sprijinim să ducă mai departe ce am început noi. Lucrurile sunt simple din punctul meu de vedere, spitalul este mult prea des controlat, a devenit, şi ştiam asta de vreo trei luni de zile, o miză politică, pentru campania care se apropie. Încerc să înlătur această miză politică care poate să afecteze o parte sau alta a eşicherului politic. Prefer ca lucrurile să se desfăşoare cu mai puţină miză şi în cazul în care presiunea va fi mai mică probabil că şi rezultatele vor fi mai bune. Anul trectut, cu trei zile înainte de sărbătorile de iarnă, am avut trei zile în care am avut control şi cabinetul directorului medical a fost permanent ocupat de cineva venit în control", a declarat Viorel Iliuţă.

Misiunea noii echipe de conducere de la Mavromati este de a reduce deficitul şi de a realiza noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

"Vorbim de un deficit de finanţare care până acum două luni de zile era foarte mare, un deficit care s-a diminuat acum prin noul contract cu Casa, care trebuie să fie realizat şi asta este misiunea noii echipe. Noi, în ultimele două zile de contract, nu am realizat undeva la 3 miliarde, dintr-un total de 72 de miliarde. Realizarea contractului nu este suficientă pentru acoperirea, în continuare, a unui deficit de finanţare şi atunci se impun şi alte măsuri, venituri suplimentare, reducerea cheltuielilor şi nu în ultimul rând măsuri organizatorice, măsuri de schimbare a spitalului", a mai spus Iliuţă.

Acesta se va întoarce în mediul privat, dar nu a vrut să spună unde. Potrivit unor surse, Iliuţă ar urma să ocupe o funcţie de director în cadrul Elsaco.

"Eu mă întorc în mediul privat, de acolo de unde vin, pentru că în calitate de liberal adevărat cred în competiţie şi în concurenţă. Mă întorc acolo unde am desfăşurat mulţi ani de zile din activitatea mea şi încerc să performez", a încheiat Iliuţă, care a mai spus că nu va pleca din politică.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la frontieră!

astăzi, 10:00

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (323)

astăzi, 08:42

Prin intermediul domnului Florin Rotaru am primit “Epigrama” nr. 109 din septembrie 2024. Conţinutul e dens şi nu se abate de la  titlul revistei. Aşa cum îi stă bine unei p...