Viorel Hrebenciuc, cercetat pentru spalare de bani in campania pentru Geoana

Viorel Hrebenciuc, membru al Partidului Social-Democrat, este cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru spalare de bani.

Hrebenciuc este cercetat in acelasi dosar in care este cercetat si omul de afaceri Ioan Niculae, seful InterAgro. Hrebenciuc ar fi fost omul de legatura intre Ioan Niculae si institutul de sondare INSOMAR, catre care s-au fi livrat sume de bani menite sa finanteze campania lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009, informeaza RTV.

In acest dosar, procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

"In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA)", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Aproximativ 150.000 de euro din aceasta suma au fost platiti catre INSOMAR, sub paravanul unui contract incheiat intre Interagro si INSOMAR.

In acest dosar sunt trimisi in judecata Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al PSD Braila, acuzat de trafic de influenta, Teodorescu Gheorghe, actionar al INSOMAR si Barac Viorel, director al Interagro, acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, dar si Niculae Ioan, actionar la INTERAGRO, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

Monday, 28 October 2024

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

Monday, 28 October 2024

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

Monday, 28 October 2024

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...