Violentele din Ucraina se extind: Lupte de strada la Odessa intre opozantii si sustinatorii Rusiei

Situatia tensionata din orasul prorus Slaviansk s-a extins, vineri dupa-amiaza, si in Odessa, unde au avut loc lupte de strada intre separatisti si participantii la un miting pentru unitatea Ucrainei.

Sute de militanti prorusi care participau la un mars au atacat opozanti ai Rusiei care luau parte, de asemenea, la o demonstratie, relateaza Kiev Post.

La manifestatie participau circa 1.000 de persoane, cele mai multe dintre acestea fiind suporteri ai echipei locale de fotbal. Cele doua grupuri rivale s-au intalnit intr-o zona centrala a orasului.

La randul lor, activistii proucraineni au ripostat. S-au tras mai multe focuri de arma si s-au aruncat grenade. Cel putin o persoana a fost grav ranita in urma confruntarilor si se pare ca este vorba despre un militant prorus.

De asemenea, tabara opozantilor Rusiei a notat pe Twitter ca unul dintre participantii la miting a fost ucis in urma confruntarilor.

Fortele de ordine au incercat sa intervina, insa nu au reusit sa potoleasca cele doua tabere, transmite Russia Today.

Opozantii si sustinatorii Rusiei au pornit adevarate lupte de strada, in care s-au aruncat cocktail-uri Molotov, grenade, dar si bucati de borduri.

Presa rusa sustine ca la fata locului a ajuns o masina de pompieri si ca soferul acesteia a fost dat jos cu forta de catre suporterii echipei de fotbal. El ar fi reusit, insa, sa scape din mainile lor.

Ciocnirile din Odessa au loc in contextul in care armata ucraineana a demarat o interventie militara in orasul separatist Slaviansk. Doua elicoptere ale fortelor de la Kiev au fost doborate, iar pilotii ucisi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...