Vintu se intoarce la inchisoare - A fost condamnat definitiv la 6 ani si 2 luni, in dosarul Petromservice!

Vintu se intoarce la inchisoare - A fost condamnat definitiv la 6 ani si 2 luni, in dosarul Petromservice!
Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, vineri, la 6 ani si 2 luni de inchisoare in dosarul delapidarii Petromservice, iar Liviu Luca a primit o pedeapsa de 6 ani.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva si executorie.

In urma cu doi ani, Tribunalul Bucuresti a dat aceleasi pedepse in prima instanta.

In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei Petromservice.

Procurorii au estimat prejudiciul in acest dosar la peste 83,5 milioane de euro.

SRI si Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor au sustinut ca Petromservice a fost falimentata "voit si controlat", in favoarea lui Sorin Ovidiu Vintu.

Vintu a mai fost trimis in judecata, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan, Gheorghe Supeala si alte sapte persoane, pentru spalare de bani si delapidarea patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

La data de 24 ianuarie 2014, omul de afaceri a fost din nou incarcerat, in acelasi penitenciar, in dosarul in care era acuzat de favorizarea fostului director FNI, Nicolae Popa, si in care a primit o pedeapsa de doi ani.

In acest dosar a fost eliberat in decembrie 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
50

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
50

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
306

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...