Vineri, la Botosani: Etapa regionala a concursului Cu viata mea apar viata!

Vineri, la Botosani: Etapa regionala a concursului Cu viata mea apar viata!
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, organizeaza vineri, 5 iunie 2009, etapa regionala a concursului de protectie civila "Cu viata mea apar viata".

Actiunea se va desfasura la Liceul cu Program Sportiv Botosani, cu incepere de la ora 11.00. La aceasta faza a concursului s-au calificat 6 echipaje, trei formate din elevi ai ciclului gimnazial si trei formate din liceeni, din judetele Botosani, Suceava si Iasi. Judetul Botosani va fi reprezentat la categoria gimnaziu de echipajul Scolii cu clasele I-VIII Cordareni, iar la categoria liceu, echipajul reprezentativ al Liceului cu Program Sportiv Botosani.

Concursul de protectie civila "Cu viata mea apar viata" are ca scop intelegerea rolului, locului si atributiile protectiei civile in Romania. Pregatirea in domeniul protectiei civile este o obligatie a tuturor cetatenilor, reglementata de acte normative.

Concursul are trei probe, una teoretica si doua practice.

Proba teoretica are ca scop verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevazuta in protocolul incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii, participantii urmand sa rezolve un chestionar cu 30 de intrebari din domeniul protectiei civile.

Pentru a fi desemnati castigatori, concurentii trebuie sa demonstreze ca stiu sa acorde primul ajutor in caz de dezastre, sa foloseasca mijloacele de protectie individuala, cunosc masurile de protectie, comportare si interventie adecvate factorilor de risc generatori de situatii de urgenta.

Echipajele care se vor clasa pe primele locuri vor participa la etapa nationala care se va desfasura in luna septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
316

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
454

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
582

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...