VINEREA PATIMILOR - Ziua fara Basescu

VINEREA PATIMILOR - Ziua fara Basescu
In ultimele zile, pe mai multe bloguri a aparut un apel la o manifestare, dupa modelul "Ziua fara Sarkozy", care a avut loc la 27 martie, in Franta, sau "Ziua fara Berlusconi", organizata de italieni la 5 decembrie 2009. Astfel, romani din toate colturile tarii sunt chemati la "plimbari" de protest, organizate in mai multe orase din Romania. Participantii urmeaza sa poarte culoarea "violet non-Basescu".

"Invitatie la Plimbare - 2 aprilie 2010 - No Basescu Day & Plimbarea Violet" este chemarea adresata de blogul nobasescuday, invitatie preluata de mai multi bloggeri.

Astfel vineri, 2 aprilie, sunt organizate "plimbari violet" in Pitesti si Bucuresti.

In Pitesti, punctul de intalnire este Piata Milea (Revolutiei), la ora 17,00, in Bucuresti, la ora 17 intalnirea a fost fixata in trei puncte: in fata magazinului Unirea, la Romana (capatul strazii Caderea Bastiliei) si in fata Operei. Apoi, la ora 19, coloanele de manifestanti intalnindu-se Piata Universitatii, de unde vor pleca spre Parcul Cismigiu. Surse din Primaria Capitalei au declarat pentru Ziare.com ca nu exista o autorizatie pentru acest mars.

Manifestarea este organizata de catre Miscarea Violet, care, pe blogul imperiaonline, explica si motivele pentru care au recurs la aceasta forma de protest fata de actuala conducere a tarii. "Guvernul rezultat din alegerea lui Traian Basescu, prin desemnarea lui Emil Boc, ne poate condamna pe toti la moarte. Daca nu la una fizica, la o moarte civica si spirituala lenta. Chiar si pe cei care si-au imaginat ca au invins. Suntem nevoiti sa rezistam si sa ne impotrivim", se afirma in manifestul publicat pe bloguri.

Fostul premier Adrian Nastase se solidarizeaza cu miscarea de protest si apreciaza, pe blog ca "un astfel de moment nu ar trebui sa fie unul confiscat de partide sau de miscari politice". Inainte de a promite bloggerilor ca va purta "ceva violet" vineri, Nastase indeamna la proteste. "El va trebui urmat insa de un pas similar cu cel din tarile mai sus amintite - cu proteste publice, cu iesiri in strada, care sa se transforme intr-o zi a apararii democratiei si a drepturilor cetatenesti`, scrie fostul premier.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
335

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
368

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...